Lukuaika: 2 minuuttia
Tervehdys pienyrittäjä, oletko valmis lähtemään tavoittelemaan menestystä Suomen armottomalla ja kilpailukykyisellä markkinalla? Ei hätää, tässä muutama vinkki, jotka auttavat sinua pääsemään eteenpäin ja saamaan hauista pullistumaan!

Ensimmäinen tärkeä vinkki on erottuminen joukosta. Suomen markkinoilta löytyy jo monenlaisia yrityksiä, joten sinun täytyy keksiä keino erottua joukosta. Voit esimerkiksi valita yrityksesi nimeksi jotain mielenkiintoista, kuten “Hurja Hiuspiste” tai “Supersankarin Siivouspalvelu”. Näin asiakkaat muistavat sinut ja haluavat palata uudestaan. Muista myös luoda brändillesi persoonallinen ja houkutteleva ilme – unohtumattomat logot ja värikkäät mainokset ovat tärkeässä roolissa.

Toiseksi, älä pelkää kokeilla uusia asioita. Suomalaiset ovat tunnetusti vähän juroja ja jäykkiä, mutta se ei tarkoita, että sinunkin täytyisi olla sellainen. Kokeile rohkeasti erilaisia markkinointitapoja ja tapoja tehdä bisnestä. Vaikka Suomessa sanotaankin, ettei asiakaskuntaa ole olemassa ennen kuin se on ostanut jotain, kannattaa sinun kuitenkin pyrkiä laajentamaan asiakaskuntaasi jollain tavalla – vaikka tarjoamalla ilmaisia karkkeja asiakkaalle oston yhteydessä. “Karkkia vai kepposta”, sanotaan ainakin Halloweenina.

Kolmanneksi, ota vahingot haltuun. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun täytyisi olla henkisesti valmis vahingoittamaan ketään (päinvastoin). Tarkoitan, että sinun täytyy olla valmis korjaamaan mahdolliset virheet ja ottamaan vastuun niistä. Suomalaiset ovat tarkkoja ja valittavat herkästi, jos jokin ei ole kohdallaan. Älä siis ryhdy vänkäämään asiakkaiden kanssa, vaan pyri ratkaisemaan tilanne parhaalla mahdollisella tavalla – vaikka tarjoamalla kaupan päälle ilmaisia karkkeja, jos tästä tilanteesta tulikin “karkea”(ruma sanaleikki, anteeksi).

Viimeisenä muttei vähäisimpänä, panosta hyviin asiakassuhteisiin. Suomessa arvostetaan hiljaisuutta ja itsenäisyyttä, mutta se ei tarkoita, ettei asiakkaille voisi osoittaa ystävällisyyttä ja välittämistä. Muista kiittää asiakkaitasi ja kertoa heille tärkeydestään sinulle. Jos asiakas tuntee olonsa tervetulleeksi ja arvostetuksi, hän todennäköisesti palaa sinun luoksesi uudestaan ja suosittelee sinua myös muille. Voit vaikka tarjota asiakkaillesi kahvit tai teet, vaikka R-kioskin kautta – varmasti moni asiakas muistaa tällaisesta pienestä huomioimisesta vielä pitkään.

Näillä vinkeillä höystettynä olet valmis lähtemään kohti menestystä Suomen kilpailukykyisillä markkinoilla. Muista myös pitää hauskaa matkalla – olet yrittäjä, etkä robotiikasta ohjelmoitu myyntikone. Onnea ja menestystä matkallesi, pienyrittäjä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö