Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo naapurimaamme, joka monille suomalaisille on kuin suloinen arvoitus. Se tarjoaa upeita luonnonmaisemia ja mielenkiintoisen kulttuuriperinnön, mutta myös hämmentävän mysteerin, josta emme aina ota selvää. On siis korkea aika avata tämän salaperäisen maan mysteerien verho ja lähteä tutkimusmatkalle Venäjän ihmeelliseen maailmaan.

Venäjän luonto on kuin suoraan satukirjasta. Sieltä löytyy valtavia metsiä, upeita vuoristomaisemia, laajoja tasankoja ja kristallinkirkkaita järviä. Mutta hei, älä päästä nenääsi tästä valittomalta kuulostavasta luettelosta, sillä Venäjän luonto ei suinkaan ole tylsää tasapaksua maisemaa. Rikasta ja monipuolista luontoa täydentävät vielä ihanat lumipeitteiset talvimaisemat ja kesällä kukkivat niityt. On vain yksi asia, joka hämmentää suomalaisia – miten kaikista upeista luonnonihmeistä huolimatta Venäjällä sataa lunta useammin kuin hohtavilla otsikuvuomilla on helmenhohtoja?

Luonnon lisäksi Venäjä on myös täynnä rikasta kulttuuriperintöä. Se on tunnettu upeista maalauksistaan, musiikistaan ja arkkitehtuuristaan. Klassisen musiikin ystäville maan pinnalla seisovat viimeisen päälle komeat oopperatalot tarjoavat elämyksiä, jotka pistävät monesti Suomen Kansallisoopperan kalsarit tutiseviksi. Tai no, totuuden nimissä niissä kalsareissa oli jo ennenkin melko paljon tärinää, mutta nyt ei enää voi edes sormia näprätä siinä samassa tahdossa.

Ja mitäpä olisikaan Venäjä ilman niitä maailmankuuluja tsaarien aikakauden upeita palatseja, joiden puitteisiin olisi syntynyt pitkä lista draamasarjoja. Niitä komeita rakennuksia katsellessa sitä mielellään laulaisi Over the Rainbow’n ja antaisi ajatuksensa kulkea valtameren toiselle puolelle – mihin ei muuten onnistu ilman kulkuneuvoa.

Mutta vaikka Venäjä onkin täynnä upeita luonnonmaisemia ja kulttuuriperintöä, ei se olekaan ihan pelkästään hyväntuulinen Jazz-henkinen Ritari Ässä. Venäjän historia on täynnä myös synkempiä ja jopa pelottavia tapahtumia. On sanottu, että Venäjä on kuin musta aukko, josta ei pääse helposti pois. No, nyt kannattaa kuitenkin ottaa rennosti, eikä lähteä yrittämään uimahyppyyssä Suomenlahden yli vain huvin vuoksi.

Venäjällä on myös monia kulttuurisia erikoisuuksia, joista suomalaisille voi tulla yllätyksenä esimerkiksi vessapaperin sijaan käytettävä sanomalehti, kansallinen harrastus nimeltään “jumpata jäisessä vedessä” ja datsalla ajaminen. Mutta uskokaa pois, tämän kaiken keskellä Venäjä ei ole pelkkää karhumaisen kylmää ja sivistymätöntä maata. Venäläiset ovat hyvin ylpeitä omasta kulttuuristaan ja perinteistään, joten kannattaa varoa heiltä kysymästä, että on J. Karjalainen suomalainen laulaja, vai miten se meni?

Yhteenvetona voisi siis sanoa, että Venäjä on kuin muumioarkku Marsista – siinä on paljon salaisuuksia, jotka odottavat yhä paljastamistaan. Vaikka maassa onkin omat erikoisuutensa ja haasteensa, ei kannata pelätä astua sen ihmeelliseen maailmaan. Ja hei, jos tarvitset apua, Venäjällä on myös maailman kakkos-paras turvallisuusyhtiö, joten turha pelätä!

Toivotamme siis kaikille Venäjästä innostuneille ja sen ihmeellisistä pallojen kakkaamisesta kiinnostuneille onnea ja rattoisaa matkaa Venäjän mystisen maailman ääriin. Ja muista, älä astu sivuille, sillä siellä ei ole orvokkeja!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö