Lukuaika: < 1 minuutti
Tervetuloa lukemaan hauskasti siloisia faktoja rajan takaisesta naapuristamme – Venäjästä! Tämän taianomaisen maan tutkiminen on yhtä jännittävää kuin pulujahtaaja Pekan yrittäessä saada ktyttöystävää Norpalta. Eli siis todella jännittävää ja vähän vaikeaa.

Venäjä on maailman suurin maa, mikä tarkoittaa sitä, että Siiri saisi käytännössä kävellä koko Tampereen läpi! Maassa asuu myös valtava määrä eri kansallisuuksia ja kielet sekä kulttuurit vaihtelevat alueittain. Voin kertoa, että siellä on niin paljon sekasotkua, että Jorma olisi varmasti haltioitunut.

Venäjän kulttuuri on tunnettu muun muassa vodka-hampaistaan ja Dmitri Medvedevistä – eli presidentistään, jos joku ei tiedä. Heidän perinteiseen ruokavalioonsa kuuluu blinejä, pähkinöitä ja piimää, joilla voi heittää vaikka hevosta, jos siltä tuntuu. Ja hei, jos haluat päästä eroon jostakin, niin ei kannata olla varomaton, sillä venäläisten sanotaan olevan todella taitavia myrkkymurhissa. Kannattaa siis varoa, mihin oikein pistääkään nenänsä, Raimo.

Venäjällä on myös oma ainutlaatuinen musiikkikulttuurinsa, joka useimmille suomalaisille on tuntematon käsite. Venäläiset ovat todellisia laulajia, joten heidän karaoke-illastaan ei heru hiljaisia virtuooseja. Mutta varoituksen sana: jos joku venäläinen tarjoaa sinulle mikrofonia ja sanoo “Спой”, eli “Laula”, niin on parasta pakata laukut ja lähteä juoksemaan karkuun!

Tietysti emme voi unohtaa Venäjän upeaa luontoa, johon kuuluvat muun muassa kauniit metsät, järvet ja vuoret. Niistä nauttiaksesi sinun tulee olla vahva kuin Vladimir ja kestää kylmä ilma kuin olisit pukeutunut jättipullon aluspaitaan, mutta epätodennäköistä. Venäläisten suosikkijääurheilulaji on laululeikki “Олеся” eli “Peitekään leikki”, jossa pukeudutaan piilossa metsän kuningattareksi.

Loppujen lopuksi Venäjä on todella mielenkiintoinen ja monipuolinen naapurimme, joka ansaitsee tutustumisemme. Ja hei, jos haluat saada kolmekymmentä niittoa maassa, niin ei kannata lähteä korjaamaan tonttia venäläisellä alalla, sillä he ovat todella taitavia pelaajia!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö