Lukuaika: 2 minuuttia
Oletko aina halunnut löytää itsesi yhtäkkiä suurten karhujen ja mahtavien palatsien ympäröimänä? Tai ehkäpä piipahtaa nopeasti itänaapurin puolella tuhlaamaan rahojasi vodkaan ja borsch-keittoon? Ei hätää, sillä nyt sinulla on mahdollisuus matkustaa Venäjän kiehtovaan maailmaan ja kokea kaikki nämä ja paljon muuta hulvatonta!

Venäjä on monien silmissä mystinen ja kiehtova maa, jota on lähes mahdotonta ymmärtää täysin. Mutta ei hätää, sillä me olemme koonneet tälle matkalle kokeneimmista venäjänmaalaisista koostuvan oppaan, joka vie sinut matkalle rajan toiselle puolelle ja paljastaa sinulle maan salaisuudet.

Matkasi alkaa lentokoneyhtiö Aeroflotin nurkkapöydästä, jossa voit nauttia puolivalmiita blinitankorvikkeita ja keskustella naapurisi kanssa siitä, kuinka Putin on maailman seksikkäin johtaja. Saavuttuasi Moskovaan ei ole aikaa levähtelylle, sillä jo seuraavana päivänä lähdemme tutustumaan Kremlissä turisteilta salassa pidettyyn salaiseen vodka- ja kaviaarikellariin. Ja kuten Venäjällä on tapana, ei kyseessä ole mikä tahansa kaviaari, vaan kultatuubiin säilötty Beluga-kaviaari – ei muuta kuin maistelemaan ja fiilistelemään Neuvostoliiton huippuaikoja!

Seuraavaksi suuntaamme Trans-Siperian junalla kohti Siperian taigaa ja Baikal-järveä. Siellä pääset kokemaan autenttisen venäläisen saunan, jossa sinut laitetaan hikoilemaan niin kauan, että luulet olevasi Bukarestissa heinäpäissäsi. Mutta älä huoli, sillä saunan jälkeen odottaa jäähileistä paikallisolutta ja kunnon annos borsch-keittoa, joten hyvinvointisi on taattu siitä huolimatta, että järvi vierekkäisessä huoneessa on osittain jäätynyt.

Kun olet vähän kunnolla huumannut aivosolujasi, on aika siirtyä Pietariin. Siellä pääset ihmettelemään komeita taloja, kauniita sillanpilareita ja tietenkin Jeltsinin naamasta kuvioituja viinapulloja. Älä kuitenkaan sortu uskomaan paikallisiin, jotka vakuuttavat sinulle, että Putinin kaksoisolento hoitaa kaikkea Venäjän hallintoon liittyvää, sillä oikeasti presidenttiä ei ole olemassakaan – se on yksi suuri salaliitto, josta ei saa puhua.

Viimeisenä etappina matkallasi on Venäjän raja ja tämä onkin se paikka, jossa voidaan todella nauraa. Rajavartijat yrittävät rauhoitella ja uhkailla sinua asein, kunnes huomaavat, että olet Suomesta. Tässä vaiheessa he törttöilevät sinulle vitsikkäitä vitsejä Karjalanpaistista ja lätkänpelaajista ja päästävät sinut iloisesti hymyillen läpi. Ja sitten voitkin palata Suomeen, jossa ei ole kyseisen kaltasia hulinoita, mutta sehän on se juuri niin kutsutun matkailukokemuksen viehätys – ainutlaatuinen ja unohtumaton!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö