Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, se suuri ja mahtava maa Itä-Euroopassa. Siellä on paljon nähtävää ja koettavaa, mutta yksi asia, joka erottaa Venäjän muista maista, on sen mystiikka. Tässä artikkelissa me tutustumme Venäjän saariin ja niihin liittyviin taikoihin. Valmistaudu siis tulemaan mukaan taianomaiseen ja hieman hurjempaankin seikkailuun!

Venäjältä löytyy valtava määrä saaria, joiden joukossa on monia kuuluisia ja jännittäviä kohteita. Yksi näistä on Baikal-järvi, joka on samalla maailman syvin järvi. Sitä kutsutaan myös “Venäjän helmenä” ja se on kuin maaginen portti toiseen maailmaan. Kerrotaan, että järven pohjassa asuu valtava lohikäärme ja sen pintaan nousee välillä mystisiä höyrypilviä. Myös monet uskovat, että järven vesi on parantavaa ja saattaa jopa pidentää elämää.

Toinen kuuluisa saari on Kizhin saari, joka sijaitsee Valkean meren suulla. Täällä voit ihailla upeaa Kizhin puukirkkoa, joka on rakennettu ilman yhtäkään naulaa. Tämä paikka on ollut merkittävä jo vuosisatojen ajan ja uskotaan, että sen ympärillä liikkuu vieläkin monia henkiä ja demoneja. Jos siis haluat kokea pientä jännitystä lomallasi, suuntaa Kizhin saarelle!

Saarista puhuttaessa ei voi myöskään unohtaa Kronstadtia, joka sijaitsee Pietarin edustalla. Tämä saari on tunnettu merivoimistaan ja sen historia ulottuu aina 1700-luvulle asti. Mutta miksi juuri tämä saari on niin mystinen? No, sanotaan, että Kronstadtin portit ovat todella erikoiset. Ne voivat avautua ja sulkeutua ainoastaan taikasanojen avulla. Jos sinulla siis on taikavoimia, saatat päästä sisään, mutta ole varovainen, sillä Jäämeren paholaisetkin ovat yrittäneet päästä saarelle sisään.

Mutta jos olet todella rohkea ja haluat kohdata taikuutta kasvotusten, suuntaa Uuralin vuorille. Siellä sijaitsevat mystiset Beljaja ja Zeljonaja vuoret, jotka muodostavat kuin portit toiseen ulottuvuuteen. Kerrotaan, että vuorten kupeessa asuu myös haltijoita ja muita yliluonnollisia olentoja. Olisitko sinä rohkea ja lähtisit vaeltamaan näiden vuorten läpi?

Vaikka Venäjä onkin täynnä mystiikkaa ja taikuutta, ei kuitenkaan tarvitse lähteä kauaksi kaupungista löytääkseen maagisia paikkoja. Moskovassa sijaitseva Punainen tori on täynnä tarinoita ja legendoja. Alueella on nähty kummituksia ja paholaisia ja kiertäessäsi torilla saatat huomata kiven, jolla sanotaan olevan taikavoimia. Kerrotaan, että jos kosketat sitä ja toivot jotakin, toiveesi toteutuu. Kokeilemisen arvoinen juttu vai mitä?

Venäjä onkin täynnä kiehtovia saaria ja niiden ympärillä liikkuu paljon taikuutta. Tutustu siis rohkeasti näihin paikkoihin, mutta varoitan sinua, saatat joutua kasvotusten yliluonnollisen kanssa. Mutta älä pelkää, Venäjä auttaa sinua selviämään näistä kohtaamisista. Heillä on immuunius korkeamman voiman taikavoimia vastaan, tai ainakin niin he itse uskovat. Mutta älä anna sen häiritä, vaan lähde mukaan mystiseen ja hieman kammottavaankin seikkailuun Venäjän saarille ja nauti mystiikasta kahvin tai teen kera. Toivottavasti selviät hengissä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö