[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Oletteko koskaan miettineet, mitä naapurinne oikein puuhaa hiljaisena iltana omassa kopperossaan? Onko hän salaperäinen vakooja vai vain tavallinen hamsterin omistaja? No, minä päätin ottaa selvää ja suunnata matkani naapurin naapurimaahan, Venäjälle!

Ensimmäisenä kohteena oli tietenkin Moskovan Punainen tori. Jätetäänpä nyt tylsät historialliset faktat ja sukelletaan suoraan elämää suurempiin kysymyksiin. Miksi sillä nyt on ihan musta neliö taas seinällä? Eikö se jo ymmärtäisi, että se ei käy sisustukseen ollenkaan?

Seuraavaksi piti tietenkin suunnata kremlille. Sisäänkäynnillä minulle tarjottiin samovaarista teetä ja syntyi pieni kielimuuri. Yritin kommunikoida käsiä ja jaloin selittäen naapurin käytöksen syitä, mutta venäjäksi lausumani sana ”hamsteri” sai aikaan vain hämmentyneitä katseita.

Päätin luovuttaa ja suunnata Kazanin kaupunkiin, jossa kuuleman mukaan naapuri olisi ollut matkalla. Olin saanut vinkin lähteä etsimään häntä Baumanin katu 67:n kerrostalosta. Eipä aikaakaan, kun vieressäni käveli tuttu hahmo – naapurini! Selvisi, että hän onkin salainen tennisammattilainen, joka matkustelee ympäri maailmaa turnauksissa.

Olimme muuten molemmat oikein shokeerattuja, kun löysimme yhteisen harrastuksen, nimittäin salainen hamsterikerho! Naapuri oli siis ollut hieman harhaanjohtava ja täysin hamsterityttömällä ulkonäöllään peitellyt näppärää harrastusta.

Naapuri vakuutti minulle, että muutaman kuukauden kuluttua olisi tie jälleen kohti Venäjää, sillä hänellä olisi tulossa uusi turnaus. Näinpä otin tylsän kotimatkan sijaan innoissani vastaan kutsun lähteä mukaan seuraavalle matkalle!

Niinpä seikkailumme jatkui kohti Pietaria, jossa pääsimme ihastelemaan taivaankaunista Pietarin valtiollista yliopistoa. Naapuri selitti, että hän oli osallistunut järjestämään jännittävän näytöksen, jossa hamsterit loistivat pääosassa. Kyseessä ei ollutkaan tavallinen tennisammattilainen, vaan kyseessä oli venäläinen hamsteritaivaan huippu, joka tunnetaan nimellä ”Vladislav Nadal”.

Matkan jatkuessa ympäri Venäjän ympärille rakentui ystävyytemme ja olimme jo kuin vanhat tuttavat. Lopulta tuli aika sanoa hyvästit ja palata takaisin Suomeen. En enää koskaan katsoisi naapuria samalla tavalla, sillä hän olikin oikeastaan aivan tavallinen – tai noh, tavallinen ja tavallinen, mistäs sitä voi tietää, mikä elämän lahja naamion takana piilotteleekaan.

Joten jos joku kysyy minulta seuraavan kerran, että mikä tuo naapurin elämää kulissien takana niin voitte uskoa, että annan ainoan oikean vastauksen…hamstarin!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö