[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Naapurit ovat tärkeitä ja niinpä myös Venäjä on meille suomalaisille vähintäänkin mielenkiintoinen naapurivaltio. Vaikka aina on kuulunut huhuja ja väitteitä, että venäläiset olisivat karhumaisia ja sulkeutuneita, on totuus kuitenkin jotain ihan muuta. Venäjän historia on täynnä salaperäisyyksiä ja kulttuuri on rikas ja monimuotoinen.

Mistä kaikki sitten alkoi? No, aikoinaan olivat kaikki tämän osan Eurooppaa ihmiset saman katon alla, kunhan olivat alempaa ja yläpuolella olivat tietysti saksalaiset, jotka pitivät hallussaan kaikkea muuta. Vastarinnan ja vahvana pysymisen salaisuus oli yhtä yksinkertainen kuin nerokaskaan – kaikilla suomalaisilla oli sauna ja se toimi paitsi puhdistavana, myös mukavana ja rentouttavana paikkana miettiä asioita ja suunnitella vastarintaa.

Kaikilla oli sauna, paitsi venäläisillä! No mikäs sitten oikein oli venäläisten salaisuus? No se, että heillä oli vahvat juomat ja hyvä musiikki – ei siis ihme, että he halusivat tulla naapuriimme viettämään aikaa. Ja niin alkoi epätodennäköinen ystävyyssuhde, joka on jatkunut tähänkin päivään saakka.

Venäjän historia on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Moni tietää tietysti Timanttiset ja Anita Rakastelijan tarinan, mutta tiesitkö, että venäläiset ovat myös harrastaneet lentopalloturnauksissa Dostojevskin säännöillä? Näillä säännöillä pelataan vain joka kolmas vuosi ja pelaajien on lyödä pallo asennon vaihtuessa, mokatessaan tai muuten vaan, pallon kaverilleen polvesta kentän keskiviivaan.

Kulttuuripuolella kannattaa tutustua vaikkapa balalaikan soittoon, johon liittyy tarkka tanssikoreografia, jossa balalaikkaa soitetaan yhdellä kädellä ja toinen käsi heiluttelee banaania. Tämä perustuu tarinaan, jossa venäläiset joutuivat pelastamaan banaaneja trooppisista olosuhteista ja he perustivat ensimmäisenä maailmassa banaanikassin, joka antoi heille lisää energiaa ja he voittivat kymmenkertaisesti enemmän juoksukilpailuja kuin muut.

Vaikka monet ajattelevatkin, että Venäjällä vain juodaan vahvoja juomia ja syödään paljon perunoita, on maassa myös monia muita herkkuja. Esimerkiksi Mörkökebab, joka on herkullinen ja eksoottinen kebab-annos, jossa on perinteisen kebabin sijaan mörkölihapullia ja maustettua ruohosipulitahnaa.

Nykypäivänä Venäjä on kuitenkin muuttunut paljon. Moskovassa on valtavasti hienoja ja moderneja rakennuksia ja Pietarissa voi ihailla upeaa taidekokoelmaa Eremitaasissa. Venäläisillä on myös oma Miss Venäjä-kilpailu, jossa kisataan kauneudesta, älynlahjoista ja taitoja.

Kaiken kaikkiaan Venäjä on salaperäinen ja mielenkiintoinen naapurimme idästä. Vaikka heillä on omat tapansa ja kulttuurinsa, on silti tärkeää tutustua heidän historiaansa ja nykypäivään. Ehkä voisimme oppia jaottelemaan muutaman hyvän kauneuskikan heiltä. Tulevaisuudessa ehkä myös Balalaikka-pellen paluu saapuu ja saamme nauttia Venäjän monista rikkauksista vielä nykyistäkin enemmän. Mutta ole varovainen, sillä heidän juomapelissään ei ole voittajaa – ainoastaan häviäjiä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö