Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Rakkaat lukijat, oletteko koskaan miettineet naapurimaamme Venäjän mysteeriä? Kuinka sitä pidetään sekä pelottavana että lumoavana samanaikaisesti? Me suomalaiset olemme aina olleet kiinnostuneita naapurimme historiasta ja nykypäivästä, ja päätimme tehdä pienen tutkimusmatkan tähän salaperäiseen maahan. Pukeutukaa kalsareihinne ja lähtekää mukaan tutkimusmatkalle Venäjän kiehtoviin salaisuuksiin!

Ensimmäinen kysymyksemme kuuluu: mitä tulee mieleen, kun kuulemme sanan “Venäjä”? Venäjä on valtava maa, jossa on paljon historiaa ja kulttuuria. Se on myös maa, joka tunnetaan vodka-juomastaan ja kauniista venäläisistä naisistaan. Mutta mikä tekee Venäjästä niin salaperäisen?

Ensinnäkin, Venäjällä on valtava määrä mahtavia ja salaperäisiä paikkoja. Kukapa ei olisi kuullut Baikal-järvestä, joka on maailman vanhin ja syvin järvi ja jota ympäröivät uskomattomat maisemat. Tai Soirotšen upeista palatseista, jotka ovat täynnä historiallisia tarinoita ja loistoa. Mutta, lukijat, tiedättekö mikä on Venäjän salaisin paikka? Se on tietysti presidentinlinna, tai niin sanottu “Kreml”. Olen kuullut huhuja, että siellä järjestetään salaisia kokouksia ja taikasienetä, jolta saa vastauksia kaikkeen.

Venäjän historia on myös täynnä mielenkiintoisia tarinoita ja salaisuuksia. Esimerkiksi, tiedättekö miksi Venäjän hallitsijat nimittivät itsensä tsaareiksi? No, koska se kuulostaa paljon paremmalta kuin “presidentti”! Tämä oli myös tapa osoittaa maan hallitsijan voimaa ja auktoriteettia. Mutta entäpä Venäjän vallankumous vuonna 1917? Siitä on myös monia tarinoita, kuten legendaarinen suomalainen lentäjä ja saamelainen paimentolainen, jotka auttoivat Neuvostoliiton perustamisessa. Onko tämä totta vai vain satuja? Voin vain kertoa, että jos haluatte löytää vastauksen tähän kysymykseen, tarvitsette paljon vodkaa ja aikaa.

Mutta ajatelkaa myös nyky-Venäjää. Kulttuurisesti erilainen ja hyvin usein nähty lempeänä hullutuksena Euroopassa. Tunnustetaanpa se, Venäjä ei ole aina ollut länsimaistettu yhteiskunta. Tästä muistona ovat esimerkiksi kommunistisen ajan rakennukset, jotka näyttävät vähän kolhuisilta ja melkein sellaisilta kuin ne olisivat rakennettu Legosta. Mutta se mikä tekee nyky-Venäjästä hurmaavan, on sen rikas kulttuuri ja kauneus. Venäläinen taidemaku on epäilemättä ainutlaatuista ja silmäähivelevää.

Ja sitten se kaikkein salaperäisin osa Venäjää: sen kansa. Venäläiset ovat hyvin ylpeitä omasta kulttuuristaan ja perinteistään, ja miksi eivät olisi? He ovat selvinneet monista eri vallanvaihdoksista, muun muassa neuvostojärjestelmästä, ja he ovat silti yhtä voimakkaita kuin koskaan. Mutta jos haluatte olla ystäviä venäläisten kanssa, muistakaa yksi tärkeä asia: he rakastavat kääntää asioita huumoriksi. Mutta älkää välittäkö siitä, se on vain tapa näyttää rakkautta. Ja muutenkin, he rakastavat maaorava hahmoisia Pokemon-jaksoja, joten olemme lähestulkoon samaa kansaa.

Loppujen lopuksi, mielestäni voimme todeta, että Venäjä on todellinen mysteerimaa, jota voimme aina oppia tuntemaan paremmin. Se on täynnä historiaa, kulttuuria ja salaisuuksia. Ja voimme vain ihailla ja ihmetellä sen kauneutta ja nerokkuutta. Joten, rakkaat lukijat, muistakaa, että naapurit ovat myös ystäviä, ja Venäjää ei tarvitse pelätä. Mutta muistakaa varata paljon aikaa ja vodkaa, jos haluatte päästä sen salaisuuksiin käsiksi. Kiitos matkaseurasta, ja muistakaa: älkää jättäkö kalsareita kotiin, koska kuulkaahan nyt, venäläisethän erittävät hikoillessaan vodkaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö