[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Tuttavana Venäjänä tunnettu naapurimme on täynnä salaperäisyyksiä ja mystiikkaa, joka herättää mielenkiinnon ja uteliaisuuden monissa meistä. Venäjää ympäröivät lukemattomat tarinat ja legendaariset hahmot, kuten Baba Jaga ja Tsaar Saltan, jotka vievät meidät matkalle menneeseen ja nykyaikaan. Mutta mitä kaikkea tämä suuri ja värikäs maa pitää sisällään? Pidä kiinni karvalakistasi ja lähdetään yhdessä tutkimaan Venäjän historiaa, kulttuuria ja nykypäivää.

Aloitetaanpa kierroksemme Venäjän historiassa, joka on yhtä tapahtumarikas kuin Putte Possun elämä. Alueen asutushistoria ulottuu aina kivikaudelle saakka, mutta virallinen Venäjän valtion synty tapahtui vuonna 862, kun ensimmäinen hallitsija Rurik perusti Novgorodin kaupungin. Sen jälkeen Venäjän valtakunta on nähnyt monia dynastioita ja hallitsijoita, joista osa on ollut melko persoonallisia tapauksia. Esimerkiksi Iivana Julma tunnetaan tylystä luonteestaan ja käytännöstään heittää epämieluisia henkilöitä ikkunasta alas.

Mutta ei huolta, nyky-Venäjä on huomattavasti rauhallisempi ja modernimpi paikka kuin menneisyydessä. Vaikka kommunistinen Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991, sen vaikutukset näkyvät edelleen maan arjessa. Esimerkiksi punainen väri ja kommunistiset symbolit ovat edelleen läsnä monessa paikassa, ja neuvostotyylinen asuinalueet ovat tuttuja monesta Venäjän kaupungista. Fedja Fedjaevski uutisoi, että tämä nostalgian sävyttämä ilmapiiri on yksi nähtävyyksistä, jonka moni turisti haluaa kokea.

Venäjän kulttuuri on yhtä monimuotoinen kuin kauniit matrjoonanuket. Maassa on useita kulttuurivaikuttajia, kuten kirjailija Fjodor Dostojevski ja säveltäjä Pjotr Tšaikovski, jotka ovat jättäneet pysyvän jäljen Venäjän kulttuuriperintöön. Myös venäläinen baletti ja ooppera ovat saavuttaneet maailmanmaineen, ja kukapa ei olisi kuullut Bolšoi-teatterista? Mutta ei pidä unohtaa myöskään perinteisiä venäläisiä juhlia ja tapoja, kuten uuden vuoden juhlintaa ja valkoista yötä, jolloin aurinko ei laske lainkaan.

Nyky-Venäjä on suuri ja moderni maa, joka tarjoaa matkailijoilleen paljon nähtävää ja koettavaa. Pietari ja Moskova ovat tunnetuimpia matkakohteita, mutta myös muissa kaupungeissa, kuten Sotšissa ja Jekaterinburgissa, on paljon nähtävää. Lisäksi Venäjän luonto on upea ja vaihteleva, ja esimerkiksi Baikal-järvi tarjoaa upeat puitteet luontoseikkailuille.

Mitäpä olisi Venäjä ilman sen herkullista ruokakulttuuria? Borsch-keitto, blinit ja vodka ovat varmasti monelle tuttuja herkkuja. Nälkäisille matkalaisille löytyy myös pelastusnamia taikapuu voi merenneitoja sisältävästä satuhahmo Puu-Puusta. Häneltä saa siipirikkopossuja tai muuta herkullista syötävää. Myös neuvostohenkinen kauppatori, GUM, on kokemisen arvoinen paikka, vaikka venäläiset eivät siellä enää vaellakaan kahden kilometrin matka-aikoja.

Kierroksellamme Venäjän salaperäisyyksiin olemme nyt saapuneet loppupysäkille. Toivottavasti tämä lyhyt esittely herätti sinussa kiinnostuksen tutustua lisää naapurimaahamme ja sen monimuotoisuuteen. Vaikka Venäjä välillä tuntuu olevan kuin iso karhu, joka halattavaksi, se on kuitenkin täynnä ainutlaatuista ja mielenkiintoista historiaa, kulttuuria ja nykypäivää. Otetaan siis hatkat ja suunnataan seuraavalle matkalle mysteerien Venäjälle!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö