Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa, arvon lukijat, naapurimme Venäjän mysteeriseen maailmaan! Täältä löydätte jännittävän historian, rikkaan kulttuurin ja lukemattomia salaisuuksia. Siis laittakaa sukat jalassa ja aivot vastaanottavaisiksi, sillä nyt sukelletaan Venäjän syövereihin!

Venäjä, tuo suuri ja mahtava maa, jossa on enemmän aakkosia kuin Janssonin kuvakirjassa. Täällä asuvat vodkapullot, matrjoskat ja karhut ovat osa jokapäiväistä elämää. Ja tietenkin me kaikki tiedämme, että venäläiset ovat syntymästään saakka oppineet juomaan vähintään kaksi pulloa vodkapaukkuja ilman, että nenä värähtääkään. Tämän takia Venäjän väitetään olevan myös maailman onnellisin maa – kuvittelepa vain, mikä annos endorfiinia virtaa suonissasi, kun vetäiset aamuun ensimmäisen vodka-annoksesi!

Mutta aloitetaanpa alusta, kaukaa menneisyydestä. Venäjän historia on kuin jännittävä seikkailuelokuva, jossa on kaikenlaista tapahtunut. Siellä on ollut sankareita, kuten Ivan Hirmuinen ja Katariina Suuri, ja sitten on ollut niitä höppänöitä, kuten tsaari Aleksanteri III, joka pohti, että eikö olisi kiva olla alasti talvipakkasessa. No, ei ollut kovin hauskaa, ainakaan hänelle. Mutta ymmärtäähän sen, kun on venäläinen, niin on tottunut nukkumaan taruolennoilla.

Venäjän kulttuuri sen sijaan on yhtä monimuotoinen kuin susta, lukijani. Sieltä löytyy balettia, värikkäitä kirppuja ja vatsatanssia. Ja arvaatkaas, mikä on Venäjän kansallisruoka? Onko se perinteinen borsch-keitto? Käypiikö herkullinen stroganoff? Ehei, vastauksena on blini eli venäläinen lettu. Jep, venäläiset osaavat kyllä kääntää asiat ylösalaisin!

Venäjä on tunnettu myös uskomattomasta taiteestaan. Pietarissa sijaitsevan Eremitaasin taidekokoelmat ovat kerrassaan upeat, jos vain kestät jonottaa tuntikausia nähdäksesi vaikka vain yhden taulun. Mutta hei, sehän on hyvä mahdollisuus tutustua mukaviin kanssajonoilijoihin ja opetella venäjänkielisiä kirosanoja!

Ja sitten on vielä se Venäjän politiikka – aiemmin yhteen aikaan Kremlin muurien sisäpuolella ei ollut Instagramia, ja maata hallitsi autokraatti nimeltä Tsaari. Nykyään presidenttinä on vieläkin joku kaimani Vladimir Putin. Jos hän joskus jää eläkkeelle, voisin kyllä harkita menoa sieltä töihin vaihtotyöntekijäksi ja pukeutua samaan karhutakkiin kuin hänelläkin. Sehän olisi vähintäänkin trendikästä!

Joten älkää enää laittako rajoja itsellenne, vaan suunnatkaa katseenne itään ja tutustukaa naapurimme Venäjän saloihin. Sieltä voi löytää mitä vain, ehkä jopa kadonneen arkangelinshardinkökö? Se jääköön kuitenkin arvoitukseksi, mutta yhden asian voimme varmasti sanoa: Venäjä on maailman ihmeellisin kolossi, joka vie sinut mennessään ja jättää ikuisen palan venäläisyyttä sydämeesi. Niin tai jotenkin sinnepäin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö