Lukuaika: < 1 minuutti
Tervetuloa matkalle salaperäisen Venäjän syövereihin, jossa historia, kulttuuri ja nykypäivän ilmiöt sulautuvat yhteen kuin viimeiset lumihanget talvisodassa.

Venäjä, tuo mahtava ja mystinen maa, joka saa joidenkin hampaat kirskumaan pelosta ja toisten silmät loistamaan innostuksesta. Menneisyys on täynnä suuria valloittajia, röyhkeitä tsaareja ja pelottavia bolševikkeja, mutta nykyäänkin Venäjä on täynnä salaperäisiä ilmiöitä ja kulttuuria, jotka saavat matkailijat raapimaan päätään ja ihmettelemään.

Historiasivustoja selaamalla voit oppia, että Venäjän ensimmäinen maininta löytyy kivikautisista luolamaalauksista, jotka esittävät neandertalilaisia pelaamassa bikkuria mammutin suurilla luilla. Tämä muinaishistoria on kuitenkin vain jäävuoren huippu, sillä Venäjä on ollut myös viikinkien valloittama ja mongolien hallitsema. Ei siis ihme, että venäläiset ovat kehittäneet mainion sinnikkyyden ja periksiantamattomuuden arroganssin.

Kulttuuri on yhtä rikasta ja monipuolista kuin ravintoloiden valikoima Moskovassa. Venäläiset ovat tunnettuja balletoistaan, vodka-juomisestaan ja matroosien miehisistä asuistaan, mutta todellinen helmi piilee kansallisessa urheilussa, kuten karhunmetsästyksessä ja juhannussalon polttamisessa. Varsinkin jälkimmäinen laji vaatii taitoa, sillä salojen öisen valtakunnassa tasapainoillaan pienen laivan peräpuussa ilman kirkkaita valoja.

Nykypäivänä Venäjä on tunnettu myös hieman erilaisista asioista, kuten Putin-memesseistä, matriuskoista ja taistelulajista nimeltä “Systema”. Tämä mystinen kamppailulaji vaatii valtavia määriä rentoutta ja syvällistä tietoa, jotta voi välttää vihollisensa surullisen kohtalon. Venäläiset ovat siis todellisia filosofikamppailijoita.

Vaikka Venäjä onkin tunnettu monista erittäin vakavista ilmiöistä, kuten kalashnikovista ja maailman myrkyllisimmästä kaupungista, on se myös täynnä huumoria ja hassunhauskoja tapoja. Esimerkiksi jokaisella venäläisellä on oma suojeluspyhimyksensä, joka auttaa pakenemaan pahaenteisiä tilanteita ja pysymään hengissä päivästä toiseen.

Kaiken kaikkiaan Venäjä on maa, joka ei jätä ketään kylmäksi. Se on täynnä yllätyksiä, salaisuuksia ja ainutlaatuista kulttuuria, joka ei vertaudu mihinkään muuhun maahan. Niin kuin venäläiset itse sanovat: “Pankaa tilkkanen vodkaa ja lämmitelkää ystävät, sillä Venäjällä on aina jotain uutta ja ihmeellistä tarjottavana.”

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö