Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Hei ja tervetuloa tutustumaan salaperäiseen Venäjään! Tässä artikkelissa avaamme sinulle oven Venäjän maagiseen maailmaan ja paljastamme joitakin sen saloja. Mutta ensin, pistäkää vähän kaviaaria leivän päälle ja ottakaa lasi vodkaa kädessä, niin olette valmiit matkalle huurteiseen ja mystiseen Venäjään.

Historia

Venäjän historia on täynnä pyörremyrskyjä ja yllätyksiä, niin kuin talvi Moskovassa. Alun perin maa sijaitsi hevosten keskellä ja kansa eli paimentolaiselämää. Mutta sitten tuli perjantai ja peräkanaa kaikki muuttui, kun ensimmäinen venäläinen prinssi Pieteri nousi valtaan. Hänet tunnetaan myös nimellä Pariisin Hilton, koska hän oli niin komea ja maailmanvalloittaja.

Aikojen kuluessa Venäjä on kokenut monenlaisia vaiheita, kuten Tsaarinvaltaa, Kommunismia ja nyt nykypäivänä Demokratiaa. Tällä hetkellä maa on valko- siniristilippuja liehuva ja jääkiekko-huumaan hukkunut suurvalta.

Kulttuuri

Venäjä on kuin yksi suuri balettiesitys, jossa kaikki ovat pukeutuneet karhuiksi ja luistelevat Baikal-jäälle. Täällä ei turhia moikkailla eikä hymyillä tuntemattomille, vaan tärkeintä on juoda kahvia ja keskustella siitä, kuinka monta talvikestävää koira-asustetta kaikki omistavat.

Musiikki on myös iso osa Venäjän kulttuuria, ja monet maailman tunnetuimmista säveltäjistä, kuten Tšaikovski ja Stravinski, ovat venäläisiä. Mutta tärkein musiikki Venäjällä on tietenkin valtakunnallinen hittibiisi, joka tunnetaan nimellä Kalinka-Malinka. Se on kuin Venäjän kansallishymni, mutta paljon tarttuvampi ja menevämpi.

Nykypäivä

Venäjä on nykyään moderni ja kehittyvä maa, jossa elämä on välillä kuin venäläinen ruletti – kukaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mutta yksi asia on varma, Venäjällä on aina jotain uutta ja tärkeää tapahtumassa. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että jokainen päivä on juhlapäivä!

Tällä hetkellä Venäjä on myös ylpeä isäntämaa vuoden 2018 jalkapallon MM-kilpailuille. Voitte vain kuvitella, kuinka monta vodkaa juodaan ja karaokeversiota “Kalinka-Malinka” lauletaan satamassa, kun vuoden pahin luonnonkatastrofi – Venäjän joukkue – pelaa.

Yhteenveto

Venäjä on maa täynnä salaisuuksia, mutta myös suurta sydäntä ja voimaa. Se on kuin karhu, joka näyttää vaaralliselta, mutta sydämessään se on vain halukas halimaan. Joten jos haluat tutustua tähän maagiseen maahan, muista pitää mielessä kaksi asiaa: älä ikinä myöhästy tapaamisesta ja aina ota mukaan pullo vodkaa ja pari Venäjän asenteella varustettua karhua! Se on täydellinen kombo Venäjä-kokemukseen. Ja nyt, hyvää matkaa salaperäiseen Venäjään!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö