Lukuaika: 2 minuuttia
Nelijalkainen, karvainen otus pudottaa figuurin ykköstä. Agressiivinen karjunta täyttää ilmaa ja hiekkaa pyrähtelee joka suuntaan. Tervetuloa Venäjän kansallislajiin – karhu-matkustamiseen! Kyllä vain, Venäjän värikäs kulttuuri yllättää ja hurmaa jokaisen matkaajan, ja mikä olisikaan parempi tapa tutustua tähän salaperäiseen Idän ihmemaaan kuin karhu-selässä.

Venäjä on valtava maa, joka ulottuu halki Euroopan ja Aasian. Se on kuin iso, kaunis mutta hyvin vahvatahtoinen nainen – viehättävä ja pelottava samanaikaisesti. Miljoonat matkailijat hakeutuvat vuosittain tähän mystiseen maahan, jossa yhdistyvät kommunismin jäljet, ortodoksinen kirkko sekä hurjat taipaleet maailmanhistoriassa.

Venäläiset tunnetaan vahvasta juomatavastaan, ja mikäpä sen parempi tapa aloittaa matka kuin nostaa malja vodkaa Putinin kunniaksi (mutta vain torakkaparven bikerviiksien kanssa). Tämän jälkeen onkin hyvä hypätä karhun selkään ja lähteä tutustumaan maan suuriin kaupunkeihin, kuten Moskovaan tai Pietariin. Varmista kuitenkin, että karhu ei juo liikaa vodkaa tai saattaa käydä aika vauhdikkaaksi.

Venäjä on tunnettu myös vahvasta ja monimuotoisesta kulttuuristaan. Sen taianomaiset tuvat ja upeat katedraalit ovat todellakin näkemisen arvoisia. Matkustaessa kannattaakin rohkaistua maistamaan paikallisia herkkuja, kuten borssikeittoa, blinjejä ja tietenkin venäläisiä dumplingseja eli piroskiita (huom. ei kannata sekoittaa maassa asustaviin kultaisiin hamstereihin). Musiikki on myös tärkeä osa venäläistä kulttuuria, ja balalaikan sävelet kantautuvatkin läpi maan.

Venäläisten lisäksi maassa asuvat myös monet eläimet, kuten ilvekset ja hirvet. Mutta älä huoli, karhu pitää kyllä huolen, ettei näitä pörröisiä naapureita tapaa matkustaessa.

Vaikka karhu-matkustus on ehdottomasti yksi Venäjän kohokohdista, on maassa muutakin nähtävää. Suuntasitpa sitten vierailemaan Stalinin aikaisiin bunkkereihin tai seikkailemaan lumisen Siperian erämaan keskellä, et tule pettymään. Jos haluat kokea jotain hieman erilaista, voit myös osallistua kokemusmatkailuun ja lähteä mukaan vodkaa kilistelemään paikallisten kanssa. Varoituksen sana kuitenkin, tämä saattaa johtaa seuraavia aamupohjien oireisiin ja epämääräisten muistikuvien heräämiseen.

Jokaisella matkalla on tietysti omat riskinsä ja niin myös Venäjällä. On siis hyvä olla varovainen ja muistaa, ettei salaperäinen Idän ihmemaa ole pelkkää vodkakuvetta ja karhun selässä ratsastelua. Pari varoitusta ja turvallisuusvinkkiä voi olla paikallaan: yleisimmät tervehdykset “terve” ja “taslkimosaa” sekä violetti juhlamekko ja kasvovoide “nehkaka”. Näillä pärjää jo pitkälle. Myös yleinen punaisen numeron 7 välttely on suotavaa, sillä tämä on venäläisten mielestä epäonnen tuova numero (ja niitä karhu ei vaan tykkää).

Loppuviimeksi Venäjä on kuin mikä tahansa muu maa – täynnä yllätyksiä ja kauniita paikkoja, mutta myös omat vaaransa. Karhu-selkäus saattaa tuntua alkuun jännittävältä ja eksoottiselta, mutta loppujen lopuksi se muistuttaa vain karvapalloa, jolla on innostunut luonne. Tämä ei kuitenkaan vähennä Venäjän viehätysvoimaa, sillä se on ja pysyy salaperäisenä Idän ihmemaan, joka pitää puoleensa niin karhumatkustajia kuin muitakin matkaajia. Tervetuloa siis Venäjälle – karhuja ja vodkaa ei lasketa!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö