Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on maa, jossa vodka virtaa kuin kauniin Siperian jokitie ja karhutkin juovat kolmikon muodossa. Mutta tämän salaperäisen idän maan todellinen vetovoima piilee sen sydämessä – idässä. Kuka ei haluaisi matkustaa tähän upeaan maahan ja kokea sen lumoavan tunnelman?

Matka Venäjän sydämeen alkaa tietysti Moskovasta, kaupungista jossa liikenne on niin kaoottista, että Lada-kuskit kunnioittavat lakia vain poliisia nähdessään. Ennen kuin ehdit edes aloittaa matkaa, olet jo saanut ensimmäisen adrenaliinipiikin.

Moskova tarjoaa jokaiselle jotakin. Haluatko nähdä maailman suurimman mailan kokoisen statue Stalinista? Ei hätää, Punaiset aukiot ovat täynnä niitä. Vai haluatko siirtää mailasi hieman enemmän vasemmalle ja nähdä Kremliä, jossa Putinin kerrotaan nukkuvan karhun vierellä joka yö? Ei ongelma, se on vain pieni kävelymatka pois.

Seuraavaksi matkasi suuntaa kohti itää ja transsiberian junaa. Mutta varo, sillä matka on pitkä ja täynnä yllätyksiä. Kuten yrittää selittää konduktöörille, että olet todella kelpoinen ostamaan lipun, vaikka et puhukaan venäjää kuin pahaa päivää. Tai sekoittaa vessassa käynnin soidinmenoihin, kun juna alkaa nopeutua kohti taivaan kupolia.

Viimein saavut Venäjän sydämeen, Baikaljärvelle. Järvi on niin suuri, että siinä voisi uida monta erillistä ja hyvinkin kylmissään olevaa maaöljyä. Mutta älä uimaan mene, ennemminkin osallistu paikalliseen avantoretkiin ja sukella jääkylmään veteen, unohtaen kaikki maailman murheet – kuten se, että kuulut juuri menetettyjen alkoholijuomien ryhmään.

Baikaljärven jälkeen on aika tehdä vähän kulttuuria, joten suuntaa kohti Jekaterinburgia. Kaupungissa on levoton historia, kun Romanovin perheen päämaja on museona ja tsarevna Anastasia vieläkin katoaa yöllä miesten hävitessä rahojaan rulettipöydissä.

Lopuksi, ennen kuin matka päättyy takaisin kaaokseen Moskovassa, vieraile kaupungissa nimeltä Vladivostok. Se on kuin Venäjän oma versio San Franciscosta, mutta ilman kaikkia hippiesn backpäkkäreitä. Merellä kylpevä kaupunki tarjoaa upeat näkymät ja unohtumattomia kokemuksia. Mutta varo, sillä jos yhtään horjahtaa matkalla, voit löytää itsesi Japanin rannikolta ennen kuin sanot “Vladivostok”.

Ja niin, rakkaat ystävät, matka Venäjän sydämeen päättyy. Venäjä on täynnä salaperäisyyttä ja kaaosta, mutta se on myös täynnä lämpöä ja lumoa – muistathan vain ottaa varoituksen vakavasti, jotta et löydä itseäsi Viipurista yrittämästä ostaa samoja pörssiä, joilla oli täysin erilainen merkitys 1920-luvulla.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö