Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa Venäjälle, maanosaan jossa talviset jalkapallo-ottelut ovat yhtä jännittäviä kuin Putinin sukkien pituus. Venäjä on maa, jossa historia ja moderni kohtaavat sulassa sovussa ja maan monipuolinen kulttuuri tarjoaa matkailijoille unohtumattomia kokemuksia.

Matka maan muinaisiin maisemiin alkaa tietysti Kremlin ja Punaisen torin näkemisellä Moskovassa. Täällä voit ihastella venäläistä arkkitehtuuria ja samalla miettiä, miksi Kremlin muuri oli rakennettu niin korkeaksi. Ehkä se oli Putinin ennakoiva ratkaisu, jotta turistit eivät pääsisi livahtamaan sisään vaikeina aikoina.

Kuten sanonta kuuluu, “Venäjä ei lopu Moskovaan”, joten matka jatkuu Pietariin, kaupunkiin jossa voit kokea kaikki neljä vuodenaikaa yhdessä päivässä. Pietarissa voit ihastella kauniita palatseja ja taideaarteita, mutta varoitus: jos et ole Kuninkaallista Akatemiaa käynyt, niin täällä saattaa syttyä tietty kateuden kipinä.

Mutta Venäjä on paljon enemmän kuin vain suuria kaupunkeja. Maan muinaiset maisemat tarjoavat matkailijoille upeita näkymiä ja kokemuksia. Voit esimerkiksi osallistua perinteiselle taiga-safarille ja ihailla upeita erämaita samalla kun vuokraat hikinäppylät ajaessasi lumikelkkailulla. Muista kuitenkin varoa laukkapesäkkeet, jotka saattavat olla piilossa metsän siimeksessä.

Ja kyllä, Venäjällä on myös rantoja! Joten jos kaipaat rantalomaa ja haluat unohtaa kaiken maailman murheet, niin Karibian rannoilla oleile minuutissa tekemistä lukuun ottamatta, sillä niissä voi olla liukumäkiä ja muutakin mukavaa – ainakin jos uskallat hypätä vedestä pois.

Mutta älä unohda myöskään maan moderneja metropoleja, kuten Ekaterinburg tai Kazan, jotka ovat nousseet viime vuosina matkailijoiden suosioon. Näissä kaupungeissa voit nauttia modernista venäläisestä kulttuurista ja samalla ihmetellä, miten kauniita ihmisiä voikaan kulkea kaduilla.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä: Venäjän ruoka! Käsi ylös, kuka rakastaa pahaa huumoria – niin, mietin vain. Ruoka täällä voi olla hieman erilaista kuin mihin olet tottunut, mutta jos pidät kebabista, niin olethan jo puoliksi venäläinen. Ja voit kokea myös perinteisen brexitin, kun syöt pelikentällä niin monta sianpentua kuin keltaista korttia.

Lyhyesti sanottuna, Venäjä on kuin ainutlaatuinen matkapaketti, jossa yhdistyvät ällistyttävä historia, moderni kulttuuri, upeat maisemat ja hieman hulvatonta huumoria. Joten pakkaa valokuvausjakkara mukaan, sillä saatat tarvita sen Venäjällä hauskojen muistokuvien tallentamiseen. Tervetuloa!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö