Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjän kansa tunnetaan maailmalla karnevaalimeiningillä ja vodkapullon kanssa tunkeutumisesta, mutta täällä on paljon muutakin tarjottavaa kuin karvaisia jääkarhuja ja ylpeitä kossupulloja. Maalla on rikas historia ja kulttuuriperintö, joka on yhtä värikäs kuin Venäjän lippu.

Miltä kuulostaisi matka itäisen naapurin valtakuntaan? Tässä artikkelissa esittelemme venäläisen elämänmenon vitsikkäästi ja opetamme sinua selviämään venäläisen kulttuurin erikoisuuksista!

Aloitetaanpa matkamme tutustumalla Venäjän väestöön. Ensimmäisenä huomiota herättää Venäjän väestön valtava koko – täällä elelee yli 144 miljoonaa ihmistä, jotka ovat kaikki lähtöisin samasta äidin kohdusta. Tämä tarkoittaa, että jokaisella venäläisellä on vähintään sata serkkua ja kolmekymmentäkahdeksan Antti Tattarampi naapuri.

Venäjän kieli on myös yksi maailman puhutuimmista kielistä – tai ainakin se kuulostaa siltä, kun venäläiset keskustelevat keskenään. Kielen monimutkaisuudesta kertoo se, että venäjää opiskellakseen on ensin opittava Nalle Puhin kaltainen sanahirviö, jota kutsutaan kyrilliseksi aakkosiksi. Onneksi venäläisten suuri sydän pehmentää heidän kielensä terävät särmät ja auttaa ulkomaalaisia selviämään sanojen väärästä korostamisesta ja monimutkaisista ääntämisistä.

Vaikka Venäjällä puhutaan monella erilaisella murteella, yksi asia yhdistää kaikkia venäläisiä: rakkaus vodkan nauttimiseen. Vodka on Venäjän kansallinen juoma ja sitä tarjotaan jokaiseen aikaan vuorokaudesta – aamupalalla, lounaalla, illallisella ja myös välipaloilla. Harva tietää, että suomalaiset eivät ole ainoita saunaan rakastuneita kansoja, vaan myös venäläiset ovat suuria saunomisen ystäviä. He vain kutsuvat sitä “banyaksi” ja käyvät siellä alasti ilman vihtaa ja mustaamakkaraa.

Venäläisten tapoihin kuuluu myös rakkaus karaokeen ja tanssimiseen. Venäläinen west coast swing on yhtä suosittua kuin suomalainen humppa ja siellä missä sattuu olemaan musiikkia, niin siellä sattuu olemaan myös tanssivia venäläisiä. He ovat myös erittäin ylpeitä kotimaansa kulttuurista, mm. klassikot kuten Tolstoi ja Dostojevski tulevat kaikilta kuin huomaamatta ohitse lentävät pähkinät heille kuin viime syksynä uutuuttaan hohtavat heinäpaalit.

Venäjällä on paljon merkittäviä paikkoja, kuten Punainen tori ja Kremli. Ne ovat täynnä historiaa ja tarinoita, jotka voivat saada jopa kivikasvoisimmatkin venäläiset nauramaan. Mutta varoitus: älä koskaan yritä vitsailla näistä paikoista, ellei sinulla ole tarpeeksi vakuuttavaa esiintymiskykyä ja vähintään kaksi litraa vodkaa veressä.

Venäläiset ovat myös kuuluisia kulttuuristaan, kuten baletista, maalauksista ja valtavista nukketeattereista. He ovat maailman mestareita myös stereotypioiden vahvistamisessa – jos et usko, niin mietippä miten monta kertaa olet itsekin todennut “Venäjältä kaikkea löytyy, paitsi vessapaperia”. Vaikka tämä saattaakin pitää paikkansa, niin vetävätkö suomalaiset oikeasti vessan hanasta, niin se jääköön arvoitukseksi.

Lopuksi, jos haluat todella tutustua Venäjään, sinun on ymmärrettävä venäläinen sielu. Venäläiset voivat vaikuttaa ulospäin jäyhiltä ja tylyiltä, mutta sisimmässään he ovat lämpimämpiä kuin babushkan tekemä borssi. He arvostavat perinteitä ja ystävyyttään ja ovat valmiita hyppäämään kurpitsankuoreen juhliakseen missä tahansa tilanteessa.

Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua ymmärtämään paremmin Venäjää ja sen kulttuuria – tai ainakin sait muutaman hyvän vitsin matkamuistoksi. Muista kuitenkin, että onnistuneimmat matkamuistot eivät ole ostettavissa kaupasta, vaan ne syntyvät aidoista kohtaamisista ja kokemuksista – myös Venäjällä. Tervetuloa siis tutustumaan Venäjään, “slaavien valtakuntaan” ja toivottavasti näemme pian banyassa!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö