[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Tervetuloa Venäjälle, maahan jossa boreaalinen metsä ja mahtava jääkausi kohtaavat saaden aikaan mystisen ilmapiirin. Mutta älä huoli, täällä ei tarvitse taistella lohikäärmeitä tai pahoja noitia vastaan, sillä Venäjä on täynnä lumoavia maisemia, historiaa ja kulttuuria.

Ensinnäkin, lähdetäänpä liikkeelle tutustumalla Venäjän upeisiin luonnonihmeisiin. Maan pohjoisimman kolkkaan sijoittuva Kamtšatkan niemimaa on kuin suoraan satujen maailmasta. Siellä voit bongata uinuvia tulivuoria, valaita ja hylkeitä sekä kylpeä luonnon kuumissa lähteissä. Jos haluat todella astua taikamaailmaan, voit vierailla Syrjän vuoristossa, joka on kuuluisa mystisestä shamaanien uskomusten paikasta.

Mutta mitä olisi Venäjä ilman sen häikäiseviä kaupunkeja? Moskova on kuin maaginen linna, jossa tsaarien palatsit yhdistyvät moderniin kulttuuriin. Punainen tori on kuin lumottu markkinapaikka, jossa voit ostaa matkamuistoja tai vaikkapa taikuutta taikurilta. Pietari puolestaan on kulttuurin ja taiteen kehto, joka tarjoaa taatusti lumoavia kokemuksia. Sen kadut ja palatsit ovat kuin suoraan saturomaaneista, ja Vienanmeren kanavan mystinen tunnelma saa sinut tuntemaan, että olet astunut suoraan noidan asuinpaikkaan.

Ja meidän suomalaistenhan täytyy mainita maamme rajantakainen Karjala. Se on kuin satu, johon voimme uppoutua vain parissa tunnissa ajomatkan päästä. Karjalassa voit tutustua venäläiseen kulttuuriin ja herkutella venäläisellä saunalla, suomenpuoleisia mammelehmiä unohtamatta.

Mutta luoja paratkoon, emme voi unohtaa Venäjän ruokakulttuuria! Täällä sinun kannattaa ehdottomasti maistaa blinejä, piirakoita ja tietenkin kansainvälisesti suosittua vodkaa. Siperian makuhermoja kutkuttelevat herkut, kuten poromakkara ja keitetyt kalat, vievät ruokamatkasi aivan uudelle tasolle.

Lopuksi täytyy vielä mainita Venäjän taikamaailman kruunu, joka ei ole mikään muu kuin talviset Äiti Venäjän lumipeitteet. Vieläkö muistat, kun lumisota lapsena oli kuin taikaa? No, Venäjällä tämä lumisota ei koskaan lopu, ja se on vain hyvä asia! Maassa, jossa talvi kestää usein yli puoli vuotta, lumipeite tekee maisemista kuin suoraan satukirjasta.

Joten, hyvät matkailijat, jos haluatte kokea jotain maagista ja taianomaista, älkää jääkö vain Iittalassa ihmettelemään sitä yhtä Marimekon paitaa. Lähde tutustumaan Venäjän maailman mysteereihin ja löydä maaginen Venäjä itse!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö