Lukuaika: 2 minuuttia
Suomalainen kesä on monen suomalaisen suosikkiaikaa, ja syystäkin. Kesä Suomessa tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia nauttia luonnosta ja erilaisista aktiviteeteista. Pidemmän talven jälkeen ihmiset kaipaavat aurinkoa, lämpöä ja mahdollisuutta viettää aikaa ulkona. Suomalaisen kesän parasta antia ovatkin juuri ulkoilu ja luonnonkauneus.

Suomessa kesä alkaa yleensä toukokuun lopusta ja jatkuu elokuun loppuun. Tällä aikavälillä luonto herää talven jälkeisestä horroksestaan ja muuttuu vihreäksi ja vehreäksi. Suomessa on myös pimeä talvi, joten kesällä valon määrä lisääntyy huomattavasti, mikä vaikuttaa myönteisesti ihmisiin ja nostaa yleistä mielialaa.

Yksi suomalaisen kesän tärkeimmistä asioista on luonto. Suomi on tunnettu lukuisista kauniista ja puhtaista järvistään, joissa voi viilentää itseään helteisinä päivinä ja nauttia veneilystä ja kalastuksesta. Monille suomalaisille mökkielämä on tärkeä osa kesää, ja se tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja luonnonläheisyyteen. Mökeillä voi myös saunoa ja uida järveen, mikä on monelle suomalaiselle suosikkikokemus kesällä.

Suomen kauniit metsät ja kansallispuistot houkuttelevat myös monia kesäretkille ja vaelluksille. Metsissä voi tehdä kävelylenkkejä, marjastaa ja sienestää. Monet retkeilijät yöpyvät teltassa ja nauttivat yön äänistä ja raikkaasta ilmasta. Suomen luonto on monipuolinen ja tarjoaa jokaiselle jotakin – korkeita tuntureita, laajoja erämaita, sinisilmiä järvimaisemia ja vehreitä metsiä.

Suomalaisessa kesässä ei myöskään olisi mitään järkeä ilman tärkeitä perinteitä, joita juhlitaan ympäri maata. Juhannus, keskikesän juhla, on yksi suomalaisten suosituimmista juhlista. Suomalaiset kokoontuvat mökeille ja juhlivat yhdessä pitkän valoisan päivän kunniaksi. Kesällä myös musiikkifestivaalit, kuten Ruisrock ja Provinssi, keräävät tuhansia ihmisiä nauttimaan musiikista ja hyvästä tunnelmasta.

Kesä on myös aktiivisen liikkumisen aikaa Suomessa. Suomalaiset ovat innokkaita urheilijoita, ja kesällä voi harrastaa monia lajeja, kuten pyöräilyä, sulkapalloa, jalkapalloa, frisbeegolfia ja melontaa. Suomen monipuolinen luonto tarjoaa myös mahdollisuuden erilaisiin extreme-lajeihin, kuten koskenlaskuun ja surffaamiseen.

Suomalaisen kesän ehdottomasti paras puoli on sen lyhyt kesto. Kesä on kuin aarre, jota arvostetaan ja nautitaan täysillä niin kauan kuin sitä kestää. Ja kun kesä loppuu, suomalaiset voivat aina iloita uudesta talvesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Mutta ennen sitä on kuitenkin aika nauttia suomalaisesta kesästä ja sen kaikista ihanista puolista!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö