Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa lukemaan humoristista artikkelia suomalaisesta luonnosta ja sen vaikutuksesta henkiseen hyvinvointiimme! Me suomalaiset olemme tunnettuja monista asioista, kuten hiljaisuudesta, saunomisesta ja mämmistä. Mutta yksi asia, joka usein unohtuu, on suomalaisen luonnon ihmeellisyys ja sen vaikutus meihin.

Suomen luonto on niin upea, että se melkein saa meidät unohtamaan, että asumme maassa, jossa talvi kestää seitsemän kuukautta ja että sateiden määrä on suurempi kuin Kardashianin perheen Instagram-seuraajien määrä. Mutta ei hätää, suomalaiset ovat oppineet ajan kanssa rakastamaan ja arvostamaan tätä ainutlaatuista luontoamme.

Ensinnäkin, ei voisi olla parempaa tapaa päästä eroon arjen stressistä ja murheista kuin käpertyminen peiton alle ja kuunteleminen sateen ropinaa ikkunassa. Ja kyllä, tiedämme, että se on ehkä hieman kliseistä, mutta hyvinvoinnimme kannalta tärkeää. Sateessa ei tarvitse siistiä pihamaata tai huolehtia ulkonäöstään, eikä kenenkään odoteta lähtevän ulos kesäiltaisin. Kiitos hyttysten ja mäkäräisten, joita on jokaisessa nurkassa.

Ensimmäinen ja toinen työviikko tammikuussa voivat olla henkisesti rankkoja, mutta onnistuneella weekend-ulkoilulla luonnossa voi palata arkeen virkistyneenä ja elvytettynä. Se saa meidät unohtamaan, että kuukausi sitten olimme lomalla jossakin Etelä-Euroopassa, missä aurinko paistoi ja oli +30 astetta. Suomessa voimme nauttia jäähiletyistä puista ja lumimyrskyistä, joten miksemme ole yhtä innoissamme siitä?

Ja mikä parasta, suomalainen luonto tarjoaa meille ilmaisen kuntosalin. Ei ole parempaa treeniä kuin juosta pakkaslumessa bussipysäkille, kun bussi on ihan nurkan takana. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta rämpimiseen lumessa, voit aina mennä hiihtämään tai luistelemaan. Huomaa, että yksikään näistä aktiviteeteista ei ole helppoa tai nautinnollista, mutta se on hyvä meille. Ainakin saamme syytä syödä lämpimiä ja raskaita ruokia, jotka valmistavat meitä kevääseen.

Ja kun puhumme ruuasta, ei ole parempaa tapaa kokea suomalaisen luonnon vaikutus kuin metsäretki. Ei, emme suinkaan tarkoita pienen kävelyn tekemistä kaupunginpuistossa. Me tarkoitamme kunnon metsäretkeä, missä sinun täytyy käyttää karttaa ja kompassia, jotta löydät pois metsästä. Jos et ole koskaan kokeillut tätä, niin suosittelemme. Varaudu siihen, että olet täysin hukassa ja löydät itsesi pimeällä metsäaukiolla – eikä matkapuhelin toimi. Mutta ei hätää, sinulla on sinisen ja valkoisen värjätty lippalakki ja Tasku-Jussi-taskulamppu pelastamaan sinut.

Lopuksi, suomalainen luonto tarjoaa meille mahdollisuuden kokea niin sanottua “luonnonmukaista terapiaa”. Se tarkoittaa, että voit mennä metsäretkeilemään, istua mökin terassilla tai jopa käydä ulkoturistina, ja kaikki nämä aktiviteetit parantavat terveyttäsi ja hyvinvointiasi. Joten me voimme sanoa, että suomalainen luonto on vähän kuin äiti. Se saa meidät tuntemaan olomme paremmaksi, antaa meille mahdollisuuden purkaa tunteitamme ja levittää meille ruokaa.

Joten muista suomalainen sananlasku “luonto antaa ja luonto ottaa”. Se tarkoittaa, että luonnolla on paljon annettavaa meille, mutta välillä se voi myös ottaa sen takaisin pakkaslumihangella. Toinen sananlasku, joka meillä on suomen kielellä, kääntyy suunnilleen näin: “Luonnolla ei ole huonoa ilmaa, vain huonoja pukeutujia.” Joten älä anna suomalaisen luonnon pelottaa sinua, vaan nauti siitä, arvosta sitä ja anna sen elvyttää sinua henkisesti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö