[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Suomen luonto on monipuolinen ja kaunis, ja se on ollut olennainen osa suomalaisten elämää vuosituhansien ajan. Suomen pohjoisilla alueilla sijaitsevat laajat metsät ja erämaat, kun taas etelässä on laajalti peltoja ja järviä. Suomen rikas ja monimuotoinen luonto tarjoaa suomalaisille runsaan määrän mahdollisuuksia nauttia ulkoilusta ja retkeilystä, mutta sillä on myös suuri merkitys suomalaisten elämässä ja hyvinvoinnissa.

Suomessa luonnon läheisyys ja ympäröivä hiljaisuus ovat tärkeitä osia suomalaista kulttuuria ja arvoja. Monet suomalaiset arvostavat luonnonrauhaa ja kauniita maisemia, ja useita perinteitä ja tapoja liittyy luontoon ja sen säilyttämiseen. Esimerkiksi juhannus, jonka aikaan valoisimmat yöt osuvat Suomessa, on tärkeä juhla, jossa luonto on keskeisessä roolissa.

Suomen luonto on myös vaikuttanut suomalaisten taloudelliseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Maan laajat metsät ovat olleet tärkeä resurssi jo vuosisatojen ajan. Alkuperäisten metsien sijasta nykyään metsät ovat pääasiassa talousmetsiä, mutta ne tarjoavat silti paljon työpaikkoja suomalaisille ja ovat merkittävä osa maan taloutta. Metsien lisäksi myös kalastus, marjastus ja metsästys ovat tärkeitä elinkeinoja monille suomalaisille.

Suomen luonnon monimuotoisuus ja kauneus houkuttelevat myös paljon matkailijoita. Vuonna 2019 Suomi sai yli 6 miljoonaa ulkomaalaista yöpymistä ja lähes 11 miljoonaa kotimaista yöpymistä. Matkailun merkityksen lisäksi luonnosta nauttiminen on myös suosittu harrastus suomalaisten keskuudessa. Talvella suomalaiset harrastavat esimerkiksi hiihtoa, luistelua ja laskettelua, kun taas kesäisin ulkoilulajeja ovat muun muassa vaellus, kalastus ja marjastus.

Luonto vaikuttaa myös suomalaisten terveyteen ja hyvinvointiin merkittävästi. Suomen keskellä sijaitseva upea järvimaisemien alue, kansallispuistot ja laaja luonnon monimuotoisuus tarjoavat ainutlaatuisia mahdollisuuksia rentoutumiseen ja aktiiviseen liikkumiseen. Tutkimusten mukaan ulkoilu luonnossa parantaa mielialaa ja vähentää stressiä ja ahdistuneisuutta. Luonto toimii myös inspiroivana ympäristönä monille taiteilijoille ja kirjailijoille, ja sen sanotaan voivan vaikuttaa luovuuteen ja mielikuvitukseen positiivisesti.

Valitettavasti ilmastonmuutos ja luonnonvarojen kulutus ovat uhkia Suomen upealle luonnolle. Puiden kaataminen ja luonnon monimuotoisuuden vähentyminen uhkaavat uhanalaisia eläinlajeja, ja ilmastonmuutoksen seurauksena luonnonmullistukset, kuten tulvat ja metsäpalot, ovat yleistyneet. Siksi on tärkeää, että suomalaiset jatkavat luonnon arvostamista ja huolehtivat sen säilymisestä tuleville sukupolville.

Suomen luonto on ainutlaatuinen ja arvokas osa suomalaista kulttuuria ja elämäntapaa. Se tarjoaa hyvinvointia ja taloudellista vaurautta, ja sen puhtaus ja rauha ovat tärkeitä monille suomalaisille. On tärkeää, että suomalaiset jatkavat luonnon arvostamista ja säilyttämistä, jotta voimme nauttia sen tarjoamista mahdollisuuksista myös tulevaisuudessa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö