[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Suomalaiset ovat tunnetusti erittäin luontorakkaita ja haluavat hyödyntää jokaista mahdollisuutta päästä ulkoilemaan ja tutustumaan Suomen upeaan luontoon. Onneksi meillä onkin maamme täynnä erilaisia luontomatkailukohteita, joissa riittää tekemistä ja ihmeteltävää jokaiselle kengänkoolle.

Ensimmäinen ja yksi suosituimmista luontomatkailukohteista Suomessa on tietenkin Lapin tunturit. Siellä voi nauttia pakkasen puremasta ja lumen valkoisuudesta ympäri vuoden. Tunturit tarjoavat upeat maisemat ja mahdollisuuden harrastaa esimerkiksi hiihtoa, lumikenkäilyä ja moottorikelkkailua. Onnea onnettomuudessa, jos eksyy Lapin villiin erämaahan, sillä siellä törmää todennäköisesti joulupukkiin ja poroihin.

Toinen suosittu kohde luontomatkailua varten on Lempäälän Ideapark. Sieltä löytyy upea, kaksikerroksinen luontopolku, jota kiertämällä voi tutustua Suomen luontoon ja sen eläimiin. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että polulla saattaa törmätä myös vähemmän luonnonmukaisiin olentoihin, kuten kauppakeskuksen maskotteihin.

Kolmanneksi suosittelemme Rovaniemen Angry Birds -puistoa. Täällä pääsee kokeilemaan, miltä tuntuisi olla lintu ja lentää läpi tekojärven. Lisäksi puisto tarjoaa mahdollisuuden seikkailla munakoisojen ja possujen keskellä, joten hauskuutta riittää niin lapsille kuin aikuisillekin.

Jos kaipaat enemmän actionia ja adrenaliinia, suuntaa kohti Kainuuta ja Siilinjärveä. Siilinjärvellä sijaitsee nimittäin parkour-puisto, joka tarjoaa mahdollisuuden hyppiä ja kiipeillä kaikenlaisilla esteillä. Ja jos parkour ei ole sinun juttusi, voit aina käydä katsomassa, kuka hyppii korkeimmalle ja kuka tekee kauneimman vauhdikkaan voltin.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä mainittakoon vielä Kotkan saaristo. Siellä voi nauttia merenlahden kauneudesta ja saarella pesivien merimetsojen tuhansista äänistä. Saariston vieressä sijaitsee langaton Wi-Fi-paikka, joten matkailijat voivat siinä samalla päivittää hienot maisemakuvansa somessa ja ihastella sitä, kuinka moni kaveri kateellisena seuraa heidän seikkailujaan.

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että Suomi tarjoaa monipuolisia ja vauhdikkaita luontomatkailukohteita aina Lapin tuntureilta parkour-puistoon. Ja mikä parasta, kaikki nämä aktiviteetit ja nähtävyydet ovat aivan meidän omien mökkien ja kauppakeskuksien kainalossa. Joten eikun ulkoilet ja nauttimaan Suomen upeasta luonnosta!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö