[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

”Suomen luonto – tai kuten me suomalaiset sitä kutsumme, kotikontturimme. Se on kaunis ja monimuotoinen, mutta myös välillä armottoman haastava. Suomalaiset ovat kuitenkin niin syvästi kiintyneitä luontoomme, että emme voisikaan kuvitella elävämme ilman sitä.

Ja mitäpä siitä tulisikaan, jos emme voisi nauttia äärettömistä metsistämme, raikkaasta ilmasta ja lukuisista järvistämme? No ainakin poltettaisiin todennäköisesti paljon enemmän kynttilöitä ja istuskeltaisiin pimeissä kämpissä masentuneina.

Mutta miksi juuri suomalainen luonto on niin tärkeä meille? Monelle se merkitsee paikkaa, jonne voi paeta arjen stressiä ja päästä lähelle omaa sisäistä susirajaa. Vapauttavaa, eikö totta? Koko maailmasta ei varmaankaan löydy toista kansaa, jolle kivikkoiset suokkireitit tai kilometrien mittaiset hiihtoladut olisivat yhtä luonnollinen tapa vetäytyä omaan rauhaansa.

Mutta luonnolla on myös suurempi merkitys kuin vain tuoda meille mielenrauhaa ja liikuntaa. Se muodostaa jopa osan suomalaista identiteettiä ja yhdistää meitä kaikkia. On vaikea kuvitella suomalaista kesää ilman mökkiä ja saunaa, puhumattakaan syksyn sieniretkistä tai talvisista hiihtoreissuista.

Luonnolla on myös tärkeä merkitys suomalaisten hyvinvoinnille. Meillä on mahdollisuus syödä puhtainta ruokaa, kuunnella lintujen laulua ja samalla hengittää raikasta ilmaa. Tiedämme, että luontomme ei ole saastunut ja se antaa meille suurenmoisen vapauden nauttia siitä täysillä.

Ja koska suomalaiset ovat niin vahvasti luontoon kiintyneitä, olemme myös valmiita tekemään kaikkemme sen suojelemiseksi. Emme halua menettää sitä kaikkea kauneutta ja rauhaa, jota se meille tuo. Siksi meillä on tiukat ympäristönsuojelulait, jotta voisimme taata luontomme tuleville sukupolville.

Joten ei siis ole ihme, että suomalaiset ovat niin ylpeitä omasta luonnostaan. Se on ehkä yksi tärkeimmistä asioista, jotka yhdistävät meitä ja tekevät meistä suomalaisia. Ja vaikka joskus talvisin tekisi mieli muuttaa jonnekin lämpimämmille maille, on vaikea kuvitella elämää ilman tätä lumoavaa luontoa, joka ympäröi meitä joka puolella.

Joten saammepa kiittää tätä kaunista ja arvaamatonta luontoamme – niin suolaista merimaisemaa kuin syvän metsän hiljaisuuttakin – siitä, että se tekee meistä onnellisia ja ainutlaatuisia suomalaisia.”

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö