Lukuaika: < 1 minuutti
Suomi tunnetaan ympäri maailman upeasta luonnostaan. Suomalaisella luonnolla onkin paljon tarjottavaa niin kotimaisten asukkaiden kuin ulkomaalaisten vierailijoidenkin nähtäväksi. Suomen ainutlaatuisen luonnon kauneus ja monimuotoisuus ovat asia, josta me suomalaiset voimme olla ylpeitä.

Suomen luonto on valtavan kaunis ja monipuolinen. Se koostuu lukemattomista järvistä, joista osa on jopa käymismahdollisuuden tarjoavia juomakelpoisia, upeista metsistä, hiljaisista ja rauhallisista kansallispuistoista sekä upeista rannoista. Luonnon kauneutta ei olekaan vaikea löytää, sillä se on läsnä jokaisen suomalaisen jokapäiväisessä elämässä.

Yksi Suomen luonnon helmiä on sen ainutlaatuinen kansallispuistojen verkosto, joka kattaa lähes 10% koko maan pinta-alasta. Näissä puistoissa voi kokea luonnon rauhan ja kauneuden kaikessa täydellisyydessään. Myös Suomen laajat ja monipuoliset metsät ovat mittaamaton aarre, joka tarjoaa kotitalouksille puhtaan ja uusiutuvan energian lisäksi myös luonnon kauneuden ja virkistäytymismahdollisuuksia.

Luonnon kauneuteen vaikuttavat myös Suomen vuodenajat. Kesällä vehreät puut ja siniset järvet luovat maisemaan upeaa kontrastia. Syksyllä taas lehdet vaihtavat väriä ja tarjoavat silmänruokaa jokaiselle luonnonystävälle. Talvella taas lumiset maisemat ja huurteiset puut ovat suorastaan lumoavia.

Suomalaisen luonnon kauneus ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, vaan sen säilyttäminen vaatii meiltä kaikilta ponnisteluja. Ilmastonmuutos, ympäristön saastuminen sekä luonnonvarojen liikakäyttö ovat suurimpia uhkia suomalaisen luonnon tulevaisuudelle.

Onkin tärkeää, että jokainen meistä ottaa vastuun omasta ympäristön jalanjäljestään ja pyrkii vähentämään ympäristön kuormitusta. Pienillä teoilla, kuten kierrättämisellä ja energian säästämisellä, voimme kaikki auttaa luonnon säilymistä. Myös luonnonsuojeluun kannattaa panostaa. Voimme esimerkiksi osallistua talkoisiin tai tehdä lahjoituksia luonnonsuojelujärjestöille.

Suomalaisen luonnon kauneus on myös matkailun vetonaula. Yhä useammat ulkomaalaiset vierailijat tulevat Suomeen ihastelemaan sen kaunista luontoa. Matkailijoiden määrän kasvaessa on tärkeää, että luontoa suojellaan ja säilytetään tuleville sukupolville.

Kaiken kaikkiaan suomalaisen luonnon kauneus ja sen säilyttäminen ovat tärkeitä asioita. Se antaa meille suomalaisille paljon, mutta myös vaatii huolenpitoa ja arvostusta. Toivottavasti voimme jatkossakin nauttia upeasta luonnostamme ja tarjota sitä myös tuleville sukupolville.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö