[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Suomessa on monta vitsikästä asiaa. Täällä sataa vettä niin paljon, että jokainen suomalainen voisi olla ammattikalastaja. Mutta vaikka sää voikin olla välillä aika synkkä, on meillä kuitenkin paljon muita asioita, jotka tekevät tästä maasta ainutlaatuisen. Yksi niistä on tietysti suomalainen luonto.

Suomessa on ympäri vuoden kaunis maisema, joka näyttää aina samalta. Yöhön kääriytyneet metsät, järvet ja joet luovat rauhallisen tunnelman, joka saa jokaisen suomalaisen tuntemaan olonsa kotoisaksi. Ja vaikka talvikuukausina maa onkin usein peittynyt lumihuntuun, ei suomalainen luonto menetä kauneuttaan. Lumi tuo maisemaan oman taianomaisen tunnelmansa ja tekee pimeistäkin talvi-illoista lämpimämpiä.

Luonnon kauneus ei kuitenkaan ole pelkkää silmänruokaa. Tutkimusten mukaan luonto vaikuttaa positiivisesti ihmisten hyvinvointiin. Luonnossa oleskelu auttaa meitä rentoutumaan ja vähentämään stressiä. Ilman luontoa olisimme kaikki vain stressaantuneita hampurilaisia. Ja vaikka hampurilaiset ovatkin hyviä, eivät ne todellakaan rauhoita mieltä yhtä hyvin kuin metsässä kävely.

Suomen luonto tarjoaa myös monia mahdollisuuksia liikkumiseen ja harrastamiseen. Kesällä voimme uida järvissä ja retkeillä metsissä. Talvella voimme harrastaa lumilautailua tai hiihtää lumisilla rinteillä. Suomalaisten luova mieli ei kuitenkaan lopu siihen, vaan monet keksivät uusia tapoja nauttia luonnosta, kuten avantouinnista tai pilkkimisestä. Mikä sen vitsikkäämpää kuin uida jäisessä vedessä tai istua avannossa pilkkimässä?

Suomalainen luonto tarjoaa myös herkkuja jokaiseen makuun. Marjoja ja sieniä löytyy lähes jokaisesta metsästä, ja ne tuovat oman mausteensa suomalaiseen ruokakulttuuriin. Ja vaikka suomalainen sanonta ”kuin kaksi marjaa” tarkoittaakin jotain täysin erilaista, onhan se silti hauska viittaus luonnon monipuolisuuteen.

Kaikista eniten suomalaisessa luonnossa kuitenkin ihastuttaa sen hiljaisuus ja rauha. Saunassa istuessa hiljaisuus tuntuu jopa häiritsevältä, kun ei ole tottunut siihen. Mutta juuri tässä hiljaisuudessa piilee suomalaisen luonnon taika. Se antaa meille mahdollisuuden pysähtyä ja kuunnella itseämme ja ympäröivää maailmaa. Ja kyllä, joskus voi olla myös mukavaa vain hiljaisesti istua ja katsoa metsän puunkantajia, eli niitä ruokahalun herättäviä hirviä.

Kaiken kaikkiaan suomalainen luonto on yksi suomalaisen elämäntyylin peruspilareista. Ilman sitä emme olisi sitä mitä olemme. Ja vaikka välillä tätä kaunista luontoa pyritäänkin muokkaamaan ja hyödyntämään, toivottavasti pidämme aina sen kauneuden ja vaikutuksen ihmisten hyvinvointiin arvossaan. Joten muistakaa, ihmiset, käykää välillä ulkona ja nauttikaa tästä ainutlaatuisesta suomalaisesta luonnosta sekä sen vitsikkäistä ja rentouttavista vaikutuksista!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö