[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Suomen luonto on rikas ja monimuotoinen. Se käsittää laajoja metsiä, järvien ja soiden verkoston, merenrantoja, tuntureita ja lumipeitteisiä vuoria. Luonto on oleellinen osa suomalaista identiteettiä ja sitä on tärkeä suojella ja säilyttää tuleville sukupolville.

Suomen ilmasto on pohjoismaiseen tyyliin vaihteleva ja se tuo ominaispiirteitä myös luontoon. Kylmät talvet ja lämpimät kesät mahdollistavat erilaisten eliöiden selviytymisen ja monimuotoisuuden. Suomessa on yleensä runsas määrä sadetta ja lunta, mikä tarjoaa ravintoa kasveille ja eläimille. Monipuolinen maaperä ja maisema tarjoavat elinympäristöjä lukuisille lajeille.

Suomi on tunnettu vahvasta metsäteollisuudestaan ja metsät kattavatkin noin 75% maan pinta-alasta. Suomen metsät ovat erittäin tärkeitä niin taloudellisesti kuin ekologisestikin. Ne tarjoavat raaka-aineita monille teollisuuden aloille ja ovat merkittävä tekijä kansantaloudessa. Lisäksi metsissä asuu erilaisia eläinlajeja ja ne tarjoavat tärkeitä ekosysteemipalveluita, kuten hiilinieluja ja puhdistavat ilmaa.

Suomen vedet ovat myös tärkeä osa luontoa. Järvet ja joet tarjoavat monille lajeille tärkeän elinympäristön ja ovat myös tärkeitä kalastuksen ja virkistyksen kannalta. Suomen sisävesissä elää yli 1000 erilaista kalalajia, mikä tekee niistä yhden maailman kalalajirikkaimmista alueista. Suomen jokien ja järvien puhtaus onkin erittäin tärkeää säilyttää ja suojella esimerkiksi teollisuuden ja maatalouden aiheuttamilta päästöiltä.

Suomen luonto on myös tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja perinteitä. Luonnonläheisyys ja metsissä ja järvillä liikkuminen kuuluvat vahvasti suomalaiseen elämäntapaan. Monet suomalaiset nauttivat retkeilystä ja metsästyksestä ja luonnossa liikkuminen on tärkeä keino rentoutua ja purkaa stressiä.

Jotta suomalainen luonto säilyy monimuotoisena ja terveenä myös tuleville sukupolville, on tärkeää panostaa sen suojeluun ja kestävään käyttöön. Metsien ja vesistöjen kestävästä hoidosta huolehtiminen takaa niiden runsaat resurssit myös tulevaisuudessa. Lisäksi on tärkeää suojella uhanalaisia lajeja ja niiden elinympäristöjä sekä torjua ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia luontoon.

Suomessa onkin tehty paljon töitä luonnon monimuotoisuuden ja sen säilyttämisen eteen. On perustettu luonnonsuojelualueita ja suojeltu uhanalaisia lajeja. Myös ympäristötietoisuus on lisääntynyt ja ihmisten kiinnostus luonnonsuojelua kohtaan on kasvanut. On tärkeää jatkaa näitä pyrkimyksiä ja löytää keinoja, joilla voimme säilyttää suomalaisen luonnon rikkauden ja monimuotoisuuden myös tuleville sukupolville.

Lopuksi, suomalaisen luonnon monimuotoisuus on meille tärkeä ja sitä on tärkeä suojella ja vaalia. Luonnon monimuotoisuus tarjoaa meille paitsi taloudellisia resursseja, myös virkistystä ja hyvinvointia. On jokaisen vastuulla tehdä osansa luonnon säilyttämiseksi ja varmistaa, että myös tulevat sukupolvet voivat nauttia Suomen upeasta luonnosta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö