Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Talvi on taas saapunut Suomeen ja niin myös talvikriitikot. Kylmän ja pimeän vuodenajan ystävät saavat nauttia lumesta ja jäästä kaamosmasennuksen sijaan. Jos kuulut tähän talviseen fanikuntaan, tässä muutamia aktiviteetteja ja vinkkejä, joilla saat varmasti täytettyä talvikuukaudet viihdyttävällä tavalla.

1. Lumikylpylä
Suomalaisille lumi on yhtä kuin kylmyys ja hankaluus. Mutta miksi et muuttaisi tätä ajattelutapaa ja loikkaa suoraan lumeen? Kokeile lumikylpylää, jossa rentoudut lumessa kuin kuumissa kylvyissä. Heitä päällesi lumiluola ja sukella syvälle pehmeään hankeen. Ja jos jäätyy, saat ainakin takuulla muistorikkaan kuvan itsestäsi lumiset kasvot loistaen.

2. Jääurheilu
Olisiko aika kokeilla uusia jääurheilulajeja? Suomalaisille ne ovat kuin toinen äidinkieli, mutta maailmalla ne saattavat olla eksoottinen seikkailu. Kokeile esimerkiksi jääkiekon sijaan lumijalkapalloa tai jäähockeyta. Voit myös yhdistää talviuintiin luistelun, joka takaa samalla lantion lihastenhoitoa.

3. Talvibrunssi
Talven ei tarvitse aina olla synkkää ja harmaata. Kutsu ystäväsi tai perheesi koolle ja järjestä talvibrunssi ulkona. Voit kokkailla lämmittäviä talvireseptejä, kuten kuumaa kaakaota, glögiä ja lämpimiä leipiä nuotion äärellä. Mitä parempi tapa viettää aikaa rakkaidesi kanssa talvisessa maisemassa?

4. Pimeän ajan valloitus
Vaikka talvella päivät ovat lyhyitä ja yö pitkä, se ei tarkoita, että sinun pitäisi jäädä sisälle. Päinvastoin, hyödynnä pimeyttä ja suuntaa hiihtoretkelle tähtikirkkaalle taivaalle. Tai käy pienellä lumikenkäretkellä pimeässä metsässä. Tunnelma on taianomainen ja näkymät upeat.

5. Pulahtaminen avantoon
Talvi ja avantouinti kuuluvat yhteen kuin mämmi ja pasha. Heittäydy avantoon ja anna kylmän veden tehdä ihmeitään kehollesi. Avanto on loistava tapa rentoutua ja saada nuorikin iho kukoistamaan. Ja jos uskallat hypätä avantoon myös kiukaan kiveltä, saatat päästä kokemaan todellisen talvielämyksen.

6. Lumileikit
Mikään ei saa aikaa katoamaan nopeammin kuin valtava lumilinna tai muut lumileikit. Kutsu kaikki naapuruston lapset mukaan ja kisailkaa lumipalloviskassa tai rakentakaa lumesta kimaltava lumilinna. Ja jos ihan oikea talvimyrsky iskee, usko meitä, paras tapa selvitä siitä on rakentaa lumiluola ja hengailla siellä viltin alla lämpimän kaakaon kera.

7. Talvijuoksukoulu
Jotkut pitävät talvikävelyä kuntosalin penkkiä kiinnostavampana, mutta jos haluat lisätä kuntoiluusi hieman haastetta, kokeile talvijuoksuun tutustumista. Työttömällä bijouterialla kokeilusta saattaa tulla vakavampi harrastus. Pääset nauttimaan talvisesta luonnosta ja parantamaan samalla kuntoa.

8. Lomailu laduilla
Kun lunta riittää, suomalaiset kaivavat mummovanhuudessaan suksensa esiin ja suuntaavat latuverkostoon. Jos et ole aiemmin laduilla viihtynyt, nyt on aika tutustua lajiin. Laturetket ovat mukava tapa liikkua ja nauttia talvisesta maisemasta. Voit myös haastaa itseäsi ja osallistua vaikkapa Suomen hiihtovyöhykkeelle.

Nyt sinulla on ehdottomasti syytä innostua talvehdista ja ainakin kokeilla uutta talvinen aktiviteetti. Oikeilla vinkeillä ja mielialalla voit tehdä Gilai Gonehlea talvesta ja rakastaa jopa suomalaista talvea – tai ainakin osaa siitä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö