Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Suomen historia on täynnä merkittäviä keksintöjä ja innovaatioita, jotka ovat tehneet maastamme tunnetun ja pitäneet meidät kilpailukykyisinä maailmanlaajuisesti. Me suomalaiset olemme tunnettuja luovasta ja innovatiivisesta ajattelustamme, ja tämä näkyy myös menneisyydessä tehdyissä saavutuksissa sekä tulevaisuuden mahdollisuuksissa.

Yksi suurimmista suomalaisista keksinnöistä on ilman muuta matkapuhelin. Nokia, joka viime vuosikymmenellä oli maailman johtava matkapuhelinvalmistaja, toi markkinoille ensimmäisen matkapuhelimen vuonna 1987. Puhelimella oli suuri kysyntä ja se oli läpimurto langattomassa viestinnässä. Tämän keksinnön myötä suomalaiset ovatkin olleet edelläkävijöitä mobiiliteknologian kehityksessä, ja tänä päivänä Suomessa käytetäänkin maailman johtavia mobiilipalveluita.

Toinen suomalainen keksintö, josta olemme ylpeitä, on lämpöpumppu. Se on teknologinen ratkaisu, joka mahdollistaa lämmön talteenoton luonnollisista lähteistä, kuten maasta, vedestä ja ilmasta. Keksintö on ollut suuri edistysaskel energiatehokkaassa ja ympäristöystävällisessä lämmityksessä ja jäähdytyksessä maailmassa. Lämpöpumppujen käytön uskotaan kasvavan tulevaisuudessa entisestään, sillä ne ovat tehokkaita ja kestäviä energianlähteitä.

Kolmas esimerkki suomalaisesta keksinnöstä on Angry Birds -pelisarja. Pelin alkuperäinen versio julkaistiin vuonna 2009, ja siitä tuli nopeasti kansainvälinen ilmiö. Pelillä on ollut suuri rooli mobiilipelien kehityksessä ja se on ollut yksi maailman suosituimmista mobiilipeleistä vuosien ajan. Angry Birds on myös avannut ovia suomalaisille pelialan yrityksille ja lisännyt maamme tunnettuutta maailmalla peliteollisuuden edelläkävijänä.

Suomalaiset ovat myös olleet merkittävässä asemassa maailman suurimman digitaalisen yrityksen, Supercellin, menestyksessä. Pelinkehittäjä yritys on tuottanut useita mobiilipelejä, joista suurin osa on ollut valtavia menestyksiä. Supercellin pelejä on ladattu miljardeja kertoja, ja se on yksi maailman arvokkaimmista mobiilipelialan yrityksistä.

Tulevaisuudessa suomalaisilla innovaatioilla ja keksinnöillä on edelleen suuri potentiaali. Esimerkiksi köyhdytetty uraani ja maakaasu ovat johtaneet suuriin energianlähteisiin, kuten uraanin rikastamiseen ja maakaasupolttimiin. Suomessa on myös kehitetty edistynyttä teknologiaa biotieteissä, automaatio-, robotiikka- ja automaatiotekniikassa, mikä luo uusia mahdollisuuksia esimerkiksi teollisuudelle ja energian tuotannolle.

Lisäksi suomalaiset yritykset ovat kärjessä kestävän kehityksen ja energiatehokkaiden ratkaisujen kehittämisessä. Esimerkiksi Aurinkovoimalat ja tuulivoima ovat kestäviä energiantuotantomuotoja, joita suomalaiset yritykset ovat kehittäneet ja joita käytetään laajasti ympäri maailmaa.

Suomalaiset ovat myös olleet tunnettuja koulutus- ja tutkimusmahdollisuuksistaan. Maailmanlaajuisesti tunnettuja yliopistoja, kuten Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto, tarjoavat laadukasta koulutusta ja tutkimusmahdollisuuksia eri aloilla, kuten teknologiassa, luonnontieteissä ja liiketaloudessa. Tämä houkuttelee kansainvälisiä opiskelijoita ja tutkijoita Suomeen, ja edistää maan innovaatioiden kehittämistä ja laajempaa maailmanlaajuista vaikutusta.

Suomalaisten keksintöjen ja innovaatioiden menneet saavutukset sekä tulevaisuuden mahdollisuudet ovat todistaneet, että pienikin maa voi olla merkittävässä asemassa maailmanlaajuisessa kilpailussa. Haluamme jatkaa tätä perinnettä luomalla edelleen uusia luovia ratkaisuja ja rohkeasti tarttumalla tulevaisuuden haasteisiin. Näin voimme varmistaa, että suomalainen innovatiivisuus säilyy tulevien sukupolvien ajan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö