[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Suomi on tunnettu kauniista luonnostaan ja monipuolisista ulkoilumahdollisuuksistaan ympäri vuoden. Suomalaisten suosimia ulkoilupaikkoja ja aktiviteetteja löytyy niin kaupungeista kuin maaseudulta, ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin mielenkiintoista tekemistä.

Talvella suomalaiset nauttivat erityisesti talviurheilulajeista, kuten hiihdosta, luistelusta ja lumilautailusta. Hiihtolomien aikaan, ja usein myös viikonloppuisin, suosituimmat hiihtokeskukset kuten Levi, Ruka ja Ylläs ovat täynnä matkailijoita ja paikallisia harrastajia. Monilla hiihtokeskuksilla on myös mahdollista vuokrata välineitä ja osallistua opastetuille retkille, joten kokemus ei vaadi omaa laitteistoa tai aiempaa kokemusta. Laskettelun lisäksi monet harrastavat myös lumikenkäilyä, joka tarjoaa upeita maisemia ja hyvää liikuntaa lumisissa metsissä.

Keväällä ja syksyllä suosituimpia ulkoilupaikkoja ovat kansallispuistot ja retkeilyreitit ympäri Suomen. Suomen 40 kansallispuistoa tarjoavat upeita maisemia ja monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia lähellä kaupunkeja ja maaseututaajamia. Esimerkiksi Nuuksion kansallispuisto Helsingin lähistöllä on suosittu kohde erityisesti retkeilijöiden ja luontoharrastajien keskuudessa. Retkeilyreitit tarjoavat erilaisia vaikeusasteita ja reitin pituutta, joten jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto niin aloittelijoille kuin kokeneillekin retkeilijöille.

Kesällä suomalaisten suosikkipuuhia ovat veneily ja kalastus. Suomessa on yli 188 000 järveä ja yli 180 000 saarta, joten vesielämykset eivät lopu kesken. Monilla järvillä ja merialueilla on mahdollista vuokrata veneitä tai osallistua kalastusretkille ammattikalastajien opastuksella. Suomen puhtaat vesistöt tarjoavat myös upeita uintipaikkoja ja veneilyreittejä, joita voi tutkia omatoimisesti retkeilykarttojen avulla.

Myös kaupungeissa on monipuolisia ulkoilupaikkoja ja aktiviteetteja ympäri vuoden. Esimerkiksi Helsingin Kaivopuisto ja Töölönlahden ulkoilualueet ovat suosittuja lenkkeily- ja pyöräilyreittejä niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Talvella monet kaupungit järjestävät myös luisteluratoja ja hiihtolatuja kaikkien ulkoilijoiden käyttöön.

Suomalaisten suosimien ulkoilupaikkojen joukossa ei myöskään voi unohtaa mökkeilyä ja saunomista. Suomalainen mökkikulttuuri on osa suomalaista identiteettiä ja monille mökille lähteminen on tapa rentoutua ja viettää aikaa perheen ja ystävien kesken. Saunominen, joko mökkisaunassa tai oman kodin löylyissä, on myös suuri osa suomalaista perinnettä ja hyvä tapa rentoutua ja pitää huolta omasta hyvinvoinnista.

Suomalaiset ovat siis onnekkaita, kun heillä on niin monipuoliset ulkoilupaikat ja aktiviteetit tarjolla ympäri vuoden. Luonto ja ulkoilu ovat olennainen osa suomalaista elämäntapaa ja tarjoavat hyvää vastapainoa kiireiselle arjelle. Suosittelemme vierailemaan eri puolilla Suomea ja tutustumaan maamme upeaan luontoon ja ulkoilumahdollisuuksiin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö