Lukuaika: 2 minuuttia
Suomen talvessa on paljon monia syitä rakastaa ja nauttia siitä. Vaikka usein ajatellaan, että Suomi on vain pimeää ja kylmää, on meillä paljon upeita aktiviteetteja ja kohteita, jotka saavat jopa lumipesäkkeen innostumaan talvesta.

Yksi talvemme helmi on tietenkin luistelu. Oli kyseessä sitten luistelukaukalo, luistinrata tai jääkiekkokaukalo, suomalaiset osaavat nauttia jäisestä liukumisesta. Ja mikäpä olisi parempaa kuin pakkaspäivänä ulkoilmaa hengittää ja samaan aikaan hokea maalilaulua omalle joukkueelle. Toki tähän aktiviteettiin kuuluu myös kaukalopalloilijoiden jatkuvat naljailut, mutta eihän elämä olisi kovin hauskaa ilman muutamia sisäisiä arpia.

Toinen suosittu aktiviteetti talvisellassa on hiihtäminen. Monesti näemme ladulla niitä keltaisia ankeilijoita, jotka vetävät meitä pystyyn, kävelevät ohi ja tuntuvat luistavan ohi kuin mörssärit lumisodassa. Mutta piru vie, me suomalaiset osaamme hiihtää, eikä siinä auta kuin painaa menemään ja yrittää pysyä pystyssä. Ja jos menee ihan täydestä, voi aina lohduttautua kuumalla glögillä ja hammasharjojen kanssa puhtaaksi raapatuilla luistimilla.

Talviurheilun lisäksi meillä on myös paljon muita aktiviteetteja, jotka eivät välttämättä vaadi kylmää ja lumen tarpomista. Esimerkiksi kylpylässä rentoutuminen on yksi suomalaisten suosituimmista talviharrastuksista. Mikäs sen parempaa kuin pulikoida lämpimässä vedessä, pyöriä poreissa ja unohtaa hetkeksi talven kylmyys. Ja jos kylpylässä ei ehdi astma herätä, saunassa saa varmasti hengityselimistön kunnolla puhdistettua.

Toki talven ystävät voivat myös hypätä avantoon, mutta siitä taitaa jäädä viimeinenkin lika maastohiihtäjän penteleestä. Ja jos avantoon hyppääminen tuntuu liian hurjalta, on yhtä lailla sallittua vain kaatua lumihankeen ja nauttia lumipesusta. Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka siipimuskelisi lumiukoksi.

Talviseen nautiskeluun kuuluu myös hersyvä huumori ja hyvä mieli. Ja mikäpä naurattaisi enemmän kuin vääränlaiset varusteet ja kaverin piposen esiintuominen. Mutta muista, että se ei ole kiusaamista, se on vain luovaa pukeutumista.

Ja lopuksi, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, osa meistä suomalaisista vain nauttii pysymisestä sisätiloissa lämpimän teen ja pehmeiden peittojen alla. Eikä siinä mitään, sekin on ihan ok. Jokaiselle löytyy varmasti jokin talviharrastus, josta voi nauttia.

Kaiken kaikkiaan Suomi on täynnä upeita kohteita ja aktiviteetteja, joista voi nauttia talvisin. Joten äläkä masennu pimeydestä ja kylmyydestä, vaan ota kaikki irti tästä lumisesta vuodenajasta. Sillä talvi tulee aina takaisin, joten kannattaa opetella nauttimaan siitä, vaikka vähän vitsi tehtailun kautta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö