[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Suomi tunnetaan monista maailmanlaajuisesti tunnetuista asioista, kuten saunomisesta, mörköisistä ja tietenkin ruisleivästä. Mutta yksi asia, joka ei ehkä ole kovin tuttu pohjoisen kansalle, on Suomen kansalliseläin, ilvestykki.

Kyllä, olet kuullut oikein. Suomen kansalliseläin ei ole koira, kissa tai edes tyypillinen poronkuusen seuralainen, vaan se on itse ilvestykki. Tämä kusiainen on ollut Suomen kansalliseläin jo monen vuoden ajan, ja sen läsnäolo on jättänyt jälkensä suomalaiseen kulttuuriin.

Ensinnäkin, kukaan ei voi kieltää sitä, että ilvestykki on yksi Suomen luontoon ja metsästykseen liittyvistä symboleista. Sen tyylikkäät raidalliset turkit ovat olleet ihmisten metsästysvaatetuksena jo vuosisatoja, koska se on ainoa tapa pysyä lämpimänä Suomen kylmässä ilmastossa. Ja hei, onhan se suloisen näköinenkin. Se on kuin pörröinen leonardo dicaprio pienemmissä asteikoissa.

Mutta ilvestykin merkitys ei rajoitu vain ulkonäköön. Se on myös tärkeä osa suomalaista kansanperinnettä. Sanotaan, että jos näet ilvestykkiä pilkulla, se tuo sinulle onnea ja hyvää karmaa. Ja tulemme todella tarvitsemaan sitä onnea, jos kaikki suomalaiset jatkavat saunomista ja metsästystä yhtä innokkaasti.

Ilvestykin merkitys näkyy myös Suomen ruokakulttuurissa. Suuri osa suomalaisista ruokalajeista sisältää ilvestykin lihaa. Jopa tunnettu makkaratehdas, joka ei oikeasti halua patriootilta nimeä, on alkanut valmistamaan erityisen erityistä ilvestykkisilmukkaa. He sanovat, että se on todella maukas, mutta me uskomme sen olevan myös vähän pörröinen.

Kaiken kaikkiaan ilvestykki on ehdottomasti ansainnut paikkansa Suomen kansalliseläimenä. Se edustaa suomalaista luontoa ja kulttuuria, ja se on myös äärimmäisen suloinen. Sitä ei voi ylittää, edes saunomisen ja mörköjen rinnalla. Joten seuraavan kerran kun tapaat ilvestykintä esimerkiksi metsäretkellä, älä vain vilkaise sitä, vaan pysähdy, halaa sitä ja muista kiittää sitä siitä, että se on yksi suomalaisen kulttuurin keskeisimmistä osista. Ja jos se satuttaa sinua, muistuta sitä että se on kyllästynyt olemaan Suomen kansallinen lähde.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö