Lukuaika: 2 minuuttia
Suomessa on viime vuosina tapahtunut suuri ympäristönmuutos, joka on saanut monet kansalaiset huolestumaan. Miksi? No, aivan ensinnäkin jäätiköt ovat alkaneet sulamaan suurilla vauhdeilla ja merenpinta on noussut niin paljon, että pian koko Etelä-Suomi on upoksissa. Mutta se ei ole vielä kaikki! Ilmastonmuutoksen myötä suomalaisia uhkaavat myös krokotiilit ja muut trooppiset eläimet, jotka ovat selkeästi eksyneet lomareiteiltään ja päättäneet asettua pysyvästi meille asti.

Kaiken lisäksi siitepöly on paiskannut tyrannimaisella voimalla silmäturkkani umpeen joka kevät, ja varpuspöllöt huitovat siellä taivaan halki pelottavilla siivillään. Mikä maailmassa on tapahtunut? Pian me suomalaiset muutumme hiekan alle haudatuiksi silmäpusseiksi, joita trooppiset eläimet tulevat mutustelemaan harva se päivä.

Ja mitä tulee meidän normaaliin luontoon, niin sekin on jo vaihtamassa kokonaan kotipaikkaansa. Tarja Halonen on lähtenyt eläkepäivilleen Kaliforniaan, ja karhut pitävät nykyään tukikohtaansa Bahamalla. Kuulostaa idylliseltä, mutta uskokaa pois, me suomalaiset emme tule selviämään tästä katastrofista kovin kauniisti.

Mutta älkäämme dissaako ihan vielä! Suomalaiset ovat tunnetusti sitkeitä ja kekseliäitä, joten ratkaisuja tähän ongelmaan on jo kehitelty. Esimerkiksi maan alla on rakennettu laaja luolasto, johon koko Suomi mahtuu. Valitettavasti tämä tarkoittaa sitä, että jäämme ilman auringonpaistetta ja puhtaita vaatteita, mutta ainakin olemme suojassa krokotiileilta ja siitepölyltä. Ainakin toistaiseksi, kunnes nekin löytävät tiensä luolaston sisälle.

Mutta miksi lannistua, kun voimme muuttaa tilanteen voitoksemme! Kasvihuoneilmiö on omiaan tuomaan lämmintä ja aurinkoista säätä Suomeen ympäri vuoden. Voimme viljellä banaaneja ja eksoottisia kasviksia, joihin emme ole koskaan aiemmin päässeet käsiksi. Ja siinä vaiheessa, kun trooppisten eläinten muuttokaravaani saapuu Suomen viileään maisemaan, me olemme jo astuneet seuraavalle kehitystasolle. Olemme kaikki kasvissyöjiä ja söimme kaikki ne banaanit.

Joten ei hätää, rakkaat suomalaiset! Muutokset haastavat meitä vain kehittymään ja sopeutumaan uusiin olosuhteisiin. Se ei tarkoita, että luovutamme, vaan että otamme vastaan uusia haasteita ja nautimme matkasta kohti uutta ja parempaa Suomea. Vain niin me voimme selviytyä tästä huimasta ympäristönmuutoksesta ja sen vaikutuksista luontoon ja ihmisiin.

Mutta jos silti alkaa ahdistaa, niin lohdutuksen sanana voin jakaa tämän vinkin: piikkiä pursunnut tarantula ei kelpaa ahdistelemaan suomalaisia. Se luovuttaisi jo ekana.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö