[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Tervetuloa suuren pohjoisen naapurimme mystiseen maahan, josta olemme kaikki kuulleet, mutta harva on siellä käynyt. Siellä missä vodkan valmistus on taiteenlaji ja karhut kävelevät kaduilla, siellä odottaa maailman ihmeellisin seikkailu.

Se mikä tekee tästä maasta niin mystisen, on sen kaukaisuus ja ulottumattomuus. On kuin se olisi suuri lumikinoksiin peittynyt taikamaailma, johon vain rohkeimmat uskaltavat astua. Tai sitten se on vain siksi, että kenenkään ei ole tarvinut mennä sinne, sillä heillä on kaikki tarvittava jo kotona.

Mutta ei malta enää pitää sinua jännityksessä, mysteerisen maan nimi on tietenkin Venäjä. Ja mikä tekee tästä maasta niin mielenkiintoisen, on sen värikäs historia ja kulttuuri. Maassa on nähty kaikenlaista: tsaareja ja vallankumouksia, maailmansotia ja vallanvaihtoja. Se on kuin tarinoiden kokonainen kirjasto.

Ja se ei ole pelkästään historiaa, vaan myös nykypäivää. Venäjä on maa, jossa suurlähetystöt käyttävät 20 vuotta vanhoja tietokoneita ja jossa puhelinlasku saapuu vielä paperilaskuna. Miksi edes hankkia uusia laitteita, kun vanhatkin toimivat kyllä?

Venäjän suurimmat kaupungit, kuten Moskova ja Pietari, ovat kuin modernin toiminnan ja vanhanaikaisuuden hybridejä. Siellä voit ihailla maailman hienoimpia taideteoksia Eremitaasi-museossa ja heti perään kokeilla hampurilaisia, jotka ovat todennäköisesti tehty juuri siinä paikassa leijonanaksujen päälle. Kyllä, olet oikeassa, Venäjä on myös juustonaksujen luvattu maa.

Mutta edelleen, se mikä tekee Venäjästä niin mystisen, on sen kansan luonne. He ovat ylpeitä, rohkeita ja peräänantamattomia. He eivät pelkää kylmää tai karhuja, ja tämä on varmasti yksi syy siihen, että maassa vodkan kulutus on niin korkea – se pitää lämpimänä.

Venäjän kieli on myös yksi maailman haastavimmista. Venäjän aakkoset ovat kuin väärennöskirjaimia, joiden yhdistelmää ei voi ymmärtää, ellei ole syntynyt Venäjällä. Mutta ei hätää, voit aina yrittää saada taksin kyytiisi sanomalla ”ovoshtshj” ja uskoa, että taksikuski ymmärtää sinut.

Joten jos olet valmis ottamaan haasteen vastaan ja astumaan suuren pohjoisen naapurimme mystiseen maahan, ota matkasuunnitelmasi esiin ja osoita sitä kohti itäistä suuntaa. Tee varauksesi vähintään vuosi etukäteen, ota aurinkovoidetta ja lämmin takki mukaan ja lähde kohti seikkailua, josta et koskaan unohda. Ja muista, että ”Suureen ja mahtavaan” maahan mentäessä on kanssasi vain yksi turva – vodka.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö