[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Hei siellä, seikkailunhaluiset lukijat! On aika hypätä mukaan ainutlaatuiseen matkaan Venäjän mahtavien maisemien ja mystisten tapojen maailmaan. Kerää matkalaukut, lataa mukaan vähintään yksi hyvä vitsi ja valmistaudu tutustumaan Suurenmoinen Venäjä -artikkelin voimalla Venäjän historiaan ja kulttuuriin.

Ensimmäinen pysähdys: Venäjän koko ja merkitys maailmassa. Kyllä, et ole väärin kuullut – Venäjä on valtava maa. Niin iso, että jos Venäjä olisi leipä, se ei mahtuisi leivänpaahtimeen. Mutta ei hätää, sillä vaikka et saa peitettyä koko Venäjän karttaa paahtimeen, voit silti nauttia sen monipuolisesta ja ainutlaatuisesta kulttuurista.

Seuraavaksi perehdytään venäläisiin tapoihin ja perinteisiin. Venäläiset ovat ylpeitä kansastaan ja heidän tapojaan kunnioitetaan suuresti. Esimerkiksi juhlakutsussa on kohteliasta ottaa tuliaisia isännälle. Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi tarjota jotain kallista tai eksoottista, vaan pieni lahja tai kukkakimppu riittää osoittamaan arvostuksesi. Ai mikä on paras tuliaisyllätys venäläisille? Hyvä vitsi, totta kai!

Venäjällä on myös oma vahva kulttuuriperintönsä ja siksi siellä on paljon historiallisia rakennuksia ja monumentteja. Esimerkiksi Pietarissa sijaitseva Eremitaaši on yksi maailman suurimmista ja kuuluisimmista taidegallerioista. Mutta kiinnostavinta tässä museossa ei ehkä olekaan sen taidekokoelma, vaan se, että siellä voi törmätä Tsaari Pietari Suureen ”vaivihkaa” ihmettelemässä taidetta, vaikka hän onkin ollut kuolleena jo yli 300 vuotta. Tämän kulttuurikokemuksen lisäksi on tärkeää muistaa, että Venäjällä on myös monia muita arvokkaita historiallisia hahmoja, kuten esimerkiksi Baba Jaga – tarjolla oleva suosittu keitiö. Kannattaa maistella, vaikka et ihan varmasti tiedä, mikä siinä on sisällä.

Venäläisestä ruoasta puheen ollen, on tärkeää mainita venäläisten kansallisherkku eli piirakka. Monet maat voivat ylpeillä omista leivonnaisistaan, mutta vain Venäjällä on nerokas tapa täyttää piirakat mm. lihalla, sienillä, juustolla ja vaikka kalalla. Jos piirakoiden käsittelyyn tarvitaan tekniikkaa, niin ei hätää – voit salaa käyttää piirakoita myös frisbeenä, jos lenkkipolulla sattuu tulemaan vastaan hämmentynyt karhu.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, esittelemme sinulle Venäjän tervehdyksen numero yksi: ”nazdorovje” eli ”terveydeksi”. Sitä käytetään usein terveydentilan ja kunnioituksen ilmaisemiseen. Mutta ole varovainen, äläkä päästä suustasi ”nazdorovjen” sijaan esimerkiksi tylsää vit*uilua, sillä jos sen kuulee Putin, voi seurauksena olla pitkä matka kotiin kävellen.

Lopuksi, haluamme vain sanoa, että vaikka Venäjällä on omat erikoisuutensa ja haasteensa, on se silti mahtava matkakohde täynnä historiaa, kulttuuria ja ennen kaikkea vitsikkäitä tilanteita. Joten jos olet valmis tutkimaan matonkutomista, vodkaa ja karhuja lähietäisyydeltä, lähde mukaan Suurenmoinen Venäjä -matkalle – vain muista ottaa se vitsikirja hyvällä varmuudella mukaan!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö