Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa Siperiaan, tuohon lähes mystiseen maahan, joka kätkee sisäänsä sata erilaista kansaa ja sata tarinaa. Tämä valtava alue Venäjän pohjoisosassa on kuin aarrearkku, jonka sisään ahtautuu valtava määrä kulttuureja ja luonnon ihmeitä.

Tiedämme, että monelle Siperia on tuntematon käsite ja mielikuvissa saattaa pyöriä vain maineikas vankileiri tai ääretön lumipeite. Mutta me haluamme onnistuneesti murtaa nämä kliseet ja esitellä Siperian todelliset helmet. Ja mikä olisikaan parempi tapa tutustua Siperian syvyyksiin kuin vahvan vodkan voimalla?

Kun puhutaan vodkasta, niin Venäjä on tietysti se paikka, jossa sitä todellakin juodaan. Voin vakuuttaa, että Venäjältä löytyy vangitsevia makuja ja vivahteita, jotka ovat aivan erilaisia kuin kotimainen sahtimme. Ja mikä parasta, Siperiassa vodkanjuontiin liittyy aina jokin legendaarinen tarina.

Jos olet kyllästynyt vain haaveilemaan pakkasista ja lumimyrskyistä, niin Siperia tarjoaa myös vaihtoehtoja. Esimerkiksi Baikal-järvi, joka on maailman vanhin ja syvin makean veden järvi, tarjoaa upeat puitteet seikkailulle. Jäätiköillä voi kokeilla näppäriä luistimia tai vaikkapa kiivetä jäätä pitkin omaksumaasi venäläiseen tapaan.

Siperian suurkaupungit ovat täynnä kontrasteja. Esimerkiksi Irkutskissa yhdistyvät hienostunut eurooppalainen arkkitehtuuri ja aidot venäläiset markkinat. Tai mitä sanoisit siitä, että piipahdat Volgalla tai Amurilla ja unohdat aivan alkuasukkaiden tavalla ajan hengen ja kiireen.

Lämmitä sormiasi ja sydäntäsi ja suuntaa Siperiaan, jossa rajut pakkaset sulavat hetkessä hulvattomaan iloon. Esimerkiksi Jakutskissa, jossa lämpötilat voivat laskea jopa -40 asteen tuntumaan, paikalliset kutsuvat ulkona oloa ihan vain piknikiksi. Kuvittelepa siis, kuinka nautittavaa on istuskella puuterisen saunan lauteilla ja napsia samalla herkullista paikallista ruokaa.

Ja mitä me tiedämme Siperiasta? Meillä on pari vinkkiä tuleville matkailijoille. Ensinnäkin, Siperiassa ei kannata luottaa satelliittinavigaattorin ohjeisiin. Se johtaa helposti umpikujaan tai jopa hevonkuuseen. Toiseksi, jos menet paikalliseen ravintolaan ja tilaat vodkan, et saa lasiin kevyttä kippistä, vaan oikeasti sitä puikkokovaa tavaraa. Eikä ole meidän vika, jos joku siinä vaiheessa pyörtyilee, ota siitä selvää.

Lämpimästi tervetuloa Siperiaan, jossa mieli avautuu ja juusto sulaa – saman vahvuisen vodkan kanssa. Muistathan aina, että Siperia on kuin suklaakonvehti, josta et voi koskaan ennustaa, mikä maku tulee palan kohdalle seuraavaksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö