[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, se on valtava maa ja naapurimme itäkulmalla. Siinä missä me suomalaiset olemme tunnettuja ehkä hieman varautuneesta luonteestamme ja takakireistä huumorintajustamme, Venäjä pistää kaiken suomalaisen vitsailun varjoon. Siellä sitä vasta osataan nauraa!

Mutta ei mennä nyt jäätävästi, vaan tutkitaan tarkemmin, mitä tämä naapurimaamme meille oikein tarjoaa. Ensinäkin se on täynnä upeita maisemia – vuoristoa, järvimaisemia, idyllisiä pikkukyliä ja tietysti suurkaupunkeja, kuten Moskovaa ja Pietaria. Mutta hei, tiedättekö mitäpä kaikkia Venäjällä ei näe? No juuri sitä, että jokainen ihminen kantaisi mukanaan isoa karhua ja yllään vain karhuntaljan. Kyllä, tiedän, se oli pettymys monelle suomalaiselle luolamiehelle ja -naiselle.

Venäjän kulttuuri puolestaan on värikäs ja monimuotoinen. Siellä voi ihastella mahtipontisia ortodoksisia kirkkoja ja maailmankuuluja baletteja. Entäpä koskaan kuullut venäläistä kapakkamusiikkia? Minä en ennen käyntiäni Venäjällä. Kyllä, tiedän, se oli pettymys monelle suomalaiselle juopottelijalle ja -juhlijalle.

Historiaa Venäjältä myös löytyy – paljonkin. Siellä on ollut tsaria, kommunisteja, toinen maailmansota ja vodka! Niin, Venäjää ei voi unohtaa mainitsematta vodkasta. Se on osa venäläistä kulttuuria ja ylpeä perinteensä, vaikka onkin aiheuttanut aika monta krapulaa vuosisatojen aikana. Mutta onpahan ainakin nähty elämää ja koettu seuraavan päivän kaduttomuus!

Mutta vaikka Venäjällä onkin ollut karuja vuosia, ei sitä pidä koskaan unohtaa. Siellä on esimerkiksi tähtilippuun verrattuna paljon enemmän tähtiä, joista yksi on kaikkien tuntema isoveli, joka tarkkailee ja pitää huolen kansalaisistaan. Siellä myös pääsee useasti kokemaan, kuinka ystävämme maantieteilijät ovat jälleen laskeneet Venäjän asukasluku väärin, sillä aina se kasvaa taikaseinällä – onneksi sitä on mahdollista kirjoittaa lyijykynällä.

Venäjä on siis täynnä yllätyksiä, mutta mitä vain voi tapahtua siellä! Se on kuin jättimäinen matkalaukku täynnä hauskoja veneeksikään toteutumattomia ideoita, jotka vain odottavat muuttuvan todeksi. Voisimme ottaa siitä eräistä kylmistä iltojen viemäksi pala huolesta syömään tänä(kin) raikkaina/huumorissanne päivänä. Mutta älkää ottako siitä turhia suvikarkelo. Venäjä on osa Suomen naapuruutta, josta on aina jotain uutta oppia!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö