[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Heippa suomalaiset ja muut kansalaiset! Tänään me sukellamme suuren naapurimme Venäjän mahtavaan maailmaan – ja nyt ei puhuta pelkästään vodkaa ja Matroskin nukkeja, vaikka tottahan nekin ovat hyviä aihioita. Venäjä on nimittäin paljon muutakin kuin Putinin pelikenttä ja karhuja kiertävä laajentunut raja. Siispä poikki meidän matkalippumme ja kvin, aloitetaan tutkimusmatkamme rikkaaseen venäläiseen kulttuuriin!

Historiastamme alkaen Venäjä on ollut kuin se ärsyttävä naapuri, joka on jatkuvasti saanut enemmän huomiota kuin meikäläinen. Kaikkihan on alkunsa alkanut jo yhdestä pienestä Putinin mutasta, josta lopulta kasvoi hurja Venäjän valtakunta. Onneksi he kuitenkin päättivät olla muinoin maltillisia eivätkä laajentuneet Suomen suuntaan – muuten meillä olisi Trivisestä löytynyt ehkä euroviisuja korkeammalla tasolla. Historiallisesti Venäjä on ollut sekä roisto että sankari, ja eipä tarvinut kauaa Putinilla kuin ponkaista valtaan huhtikuussa 2000, niin alkoi uusi Venäjä. Monet asiat ovat muuttuneet vuosisatojen saatossa, mutta onneksi heidän äänensä on edelleen yhtä suloinen kuin ennenkin – ainakin jos se on mies. Venäläisille nimittäin äänenmurros korosti viiksiäni.

Matkamme jatkuu kohti Venäjän kulttuuria, ja voi veljet mikä kulttuuri se onkaan! Venäläinen baletti, tsaarin aikainen arkistojen taitolaji – askeleita ja ähkimistä. Täytyy sanoa, että heidän versio ”Jos rakastat minua” biisistämme on jotakin ainutlaatuista, nimittäin sitä ei esitetä koskaan pystyasennossa. He ovat ihmeellinen kansa, joka osaa ottaa tanssiaskelen hyvin tosissaan. Baletin lisäksi Venäjällä on myös vahvat perinteet erilaisissa pukeutumiseen ja juhlimiseen liittyvissä seremonioissa. Heidän kansallispuvunsa on edelleen kovassa käytössä monissa tilaisuuksissa, ja voi veljet, kuinka hienolta he näyttävät! Ei ihme, että Putinikin on aina napit kiinni paidassa – hän haluaa varmasti näyttää samalta kuin muutkin seremonioissa.

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, saavumme Venäjän jännittävään nykypäivään. Norjaa en tänään muista, mutta eipä hätää, Venäjän nykymeno korvaa kaiken. Venäläiset ovat kyllä aina osanneet tehdä isot asiat vielä isommiksi ja hypettää ykkösestä kymppiin. Sehän onkin tämän päivän trendi, eikä Putin toimellaan jäänyt paitsi ajasta. Hän on luonut uudenlaisen poliittisen teatterin tässä päivässä, jossa performoceeseihin kuuluu paitansa pitämistä auki – kute naapurien pojaltahan ei olisi vaikea arvata syntyjään. Todella näyttävää – tai sanoisinko vain hesari- tai iltapäivälehdeltä kopioitua hupia.

Joten hyvät matkustajat, tässä oli meidän pienen matkamme muutamassa sanassa Venäjän historiaan, kulttuuriin ja nykyaikaan. Palaamme nyt turvallisesti takaisin Suomen rajojen sisäpuolelle, mutta muistakaa, että Venäjä on vain rajan takana aina valmiina näyttämään maailmalle, että vieläkään se ei ole suomalaisia unohtanut. Mutta ei se mitään, onhan meillä aina vodkaa ja Matroskin nukkeja.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö