Lukuaika: 2 minuuttia
Tie Venäjälle on kuin kävelisi läpi salaperäisen taikametsän. Paksut havumetsät kohoavat korkeuksiin ja lumoavat maisemat ovat kuin suoraan taikojen, ähäm…tarinoiden, sori, sanoen. Ja kun vihdoin pääsee perille, avautuu edessä vieläkin maagisempi näkymä: Venäjä itse!

Suurvalta Venäjä on kuin mysteeri. Täynnä arvoituksia, salaisuuksia ja sisäpiirin juttuja. Väitetään, että Venäjä on yhtä suuri kuin tähtien määrä taivaalla, mutta asiaa ei ole pystytty tieteellisesti todistamaan, koska kukaan ei uskalla laskea tähtiä. Ehkä siksi, että Venäjän kaikilla taivaankappaleilla on jokin outo voima ihmisille.

Mutta uskallan kertoa teille ainakin muutaman faktan tästä mystisestä maasta. Venäjä on suuri, mutta sen kirjaimet ovat vielä suurempia. Niitä on lähes yhtä paljon kuin makeisia McDonald’sin hampurilaisissa. Ja venäläisten nimet ovat kuin kansipaperit suomalaisen kirjan sivuilta – ei niitä koskaan jaksa lukea loppuun asti.

Mutta vaikka Venäjän kulttuuri ja kieli saattavat olla vähän hankalia sulattaa, niin se ei tarkoita, etteikö siellä olisi hauskaa. Venäläisiltä löytyy aina jokin tarina tai vitsi, joka saa kylmimmänkin suomalaisen nauramaan. Tai ainakin virnistämään.

Venäjän suurimmalla sosiaalisella tapahtumalla eli matryona-nukella on myös oma mielenkiintoinen historia. Nuket ovat kuin luku- ja kirjoitustaito, jota venäläiset aikoinaan opettelivat, ja ne symboloivat perheenäidin roolia. Nykyään matryona-nukkeja ei enää tarvita luku- ja kirjoitustaidon opettelun tukena, sillä Venäjä on saavuttanut huiman kehityksen kaikilla aloilla. Mutta nuket ovat silti suosittuja matkamuistoja ja se muistuttaa, että perhe ja perinteet ovat tärkeitä osa venäläistä elämää.

Venäjällä on myös oma palvelukonsepti, joka saa suomalaisen tuputtamisen näyttämään hymyhuulten tuuletukselta. Kyllä, puhun tietenkin kiikareista. Tiesitkö, että jokaisessa venäläisessä ravintolassa on oma kiikari, joka kuuluu tarjoilijalle? Tämän avulla tarjoilija pystyy pitämään silmällä asiakkaitaan ja tarjoilemaan heille juuri oikeaan aikaan. Ei tarvitse enää märehtiä, missä se tarjoilija taas viipyy kun odotat jo kuollaksesi ruokaasi.

Venäjän kulttuuri on täynnä outoja ja mielenkiintoisia perinteitä, mutta se on myös uskomattoman rikas ja värikäs. Musiikki, tanssi ja juhliminen ovat tärkeitä osia venäläistä elämää. Ja mikä olisikaan parempi tapa viettää iltaa kuin balettiesitys? Venäläisen baletin taianomaiset ja sulavat liikkeet saavat jokaisen sydämen sulamaan.

Loppujen lopuksi Venäjä on kuin suurta satu. Se kiehtoo, yllättää ja jättää jäljen sydämeen. Vaikka salaisuudet eivät avaudu heti, niin vähitellen mystiset taikametsät alkavat aueta ja salaperäinen Venäjä paljastaa kauneutensa.

Joten ei muuta kuin tutustumaan suurvaltaan ja mysteeriin! Ja muista pitää kiikarisi aina mukanasi, tiiättekö, ettei vain mene hyvät bileet ohi sivu suun.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö