Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on monille mysteeri ja arvoitus, mutta se on myös täynnä romanttisia tarinoita ja huumoria. Tämän itäisen naapurimaan historia ja kulttuuri ovat olleet vahvasti läsnä meidän suomalaisten arjessa ja vuorovaikutuksessa. Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin Venäjän kansaan ja siihen, mitä he voivat tarjota meille paitsi tsaarien, vodkan ja maailmanpolitiikan lisäksi.

Venäläiset ovat tunnettuja sydämellisyydestään ja vieraanvaraisuudestaan. He eivät pelkää ison pusun antamista poskelle tai jopa suudelle. Mutta älä huolestu, he eivät tee sitä sen takia, että olisit niin houkutteleva, vaan se on vain heidän tapansa osoittaa kiintymystään ja ystävyyttään. Venäläinen nainen on kuin äiti Karjalan kulttuurikilpailussa – lämmin ja huolehtivainen. Vaikka hän saattaa ensin vaikuttaa kylmältä ja vakavalta, kun hän avautuu, hän paljastaa lämpimän sydämensä ja huumorintajunsa, joka saa sinut nauramaan kippurassa.

Venäläiset miehet taas tunnetaan voimakkaista ja maskuliinisista olemuksistaan. Heidän silmänsä kertovat tarinoita ja heidän huulillaan on aina pieni hymy. He eivät pelkää näyttää tunteitaan ja heidän vodkanjuontitaitonsa on vertaansa vailla. Mutta mikä tekee venäläisistä miehistä niin houkuttelevia? Kenties se on heidän mystinen metsästäjä- ja taiteilijaolentonsa, joka vetoaa moniin suomalaisiin naisiin. Tai ehkä heidän kykynsä selviytyä pitkistä ja kylmistä talvista villin luonnon keskellä.

Ja vaikka venäläiset ovat tunnettuja vakavasta ja jäykästä olemuksestaan, on heidän huumorintajunsa omalla tavallaan kiehtova. Venäläisen huumorin ymmärtämiseen saattaa mennä hetki, mutta kun sen tajuaa, se saa hymyn huulille ja silloin ollaan jo osa venäläistä perhettä. He pitävät pilaa itsestään ja osaavat nauraa vaikeuksilleen. Yksi venäläisilegendasta kuuluu, että venäläiset hymyilevät vain silloin, kun ovat kasuaalisti sivuuttamassa jonkun suuremman ongelman.

Vaikka Venäjä on tunnetusti suuri ja mahtava maa, heidän ruoka ei välttämättä ole sitä. Perinteiset ruokalajit, kuten borssikeitto ja blinit, saattavat olla suomalaiselle vähän liian rohkeita makunystyröille. Mutta mitä sitten? Heidän vodkansa on yhtä pehmeää ja makeaa kuin heidän musiikkinsa. Ja vaikka venäläinen poppi ei ehkä olekaan suomalaisten suosikkimusiikkia, heillä on silti vahva musiikkiperinne klassisesta baletista vanhaan kansanmusiikkiin.

Venäjältä löytyy myös upeita nähtävyyksiä, jotka tekevät vaikutuksen jopa meidän suomalaisten vakaviin kasvoihin. Pietari on täynnä upeita kanavia ja rakennuksia, ja Moskova tarjoaa niin Kremlille kuin puna-torillekin upeita näkymiä. Ja mitä on romanttisempi maisema kuin Trans-Siperia-juna, joka kulkee läpi laajan ja sydäntä täyttävän venäläisen maiseman?

Summa summarum, Venäjä on maana yhtä monipuolinen kuin sen asukkaatkin. He ovat sydämellisiä, mystisiä ja humoristisia – juuri sitä mitä tarvitsemme naapureiksemme. Heidän värikäs ja mielenkiintoinen kulttuuri tekee heistä erilaisen ja ihastuttavan maan. Joten heitämme lasillisen vodkaa ilmaan, ja sanomme: “kippis Venäjä, sinä olet koko maailman sydän!”

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö