Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Voi voi, rakkaat ystävät ja suomalaiset perheyritysten omistajat, nyt on aika katsoa totuutta silmiin. Nimittäin talouden sukupolvenvaihdos on kolkutellut ovellamme ja se vaikuttaa meidän jokaisen suomalaisen perheyrityksen tulevaisuuteen. Mutta älkää huolehtiko, minä olen täällä valaisemassa teitä tämän vitsikkään artikkelin voimin!

Ensinnäkin on hyvä tietää, että talouden sukupolvenvaihdos tarkoittaa siis sitä, kun vanhempi polvi luovuttaa yrityksensä nuoremmalle polvelle. Oikein kekseliäs nimitys tälle ilmiölle, vai mitä? No, sitähän se juuri on, elämän kiertokulkua ja yritystoiminnan jatkuvuutta.

Mutta entä mitä tämä sukupolvenvaihdos sitten tarkoittaa yrityksen kannalta? No, se riippuu paljon siitä, millainen vanhempi polvi on ollut. Jos he ovat hoitaneet yritystä kuin kukkaa kämmenellä ja tehneet kaiken oikein, niin hyvältähän se tulevaisuus näyttää. Mutta jos taas yritys on kuin käsirattaalla pyörivä muumipeikonlaivan kapteeni, niin tilanne voi olla hieman haastavampi.

Kuten moni meistä tietää, perheyritykset ovat suomalaisten sydämessä ja ne ovat osa meidän kulttuuriperintöä. Niitä on perustettu kautta aikojen ja ne ovat työllistäneet suuria määriä ihmisiä. Mutta niiden tulevaisuus onkin hieman harmittavan epävarma, sillä tutkimusten mukaan vain noin kolmasosa suomalaisista perheyrityksistä pystyy jatkamaan toimintaansa sujuvasti sukupolvenvaihdoksen jälkeen. Voi pöh, kuinka epäreilua!

Mutta ei hätää, en minä tähän loppuun asti synkistele. Onhan tämä vitsikkään artikkelin velvollisuus tarjota teille myös ratkaisuja ja valonpilkahduksia. Eikä syytä huoleen, sillä nämä kolme vinkkiä auttavat teitä selviämään sukupolvenvaihdoksesta ja varmistamaan, että teidän perheyritys jatkaa menestystään myös tulevaisuudessa.

Ensinnäkin, suuri apu on tietenkin se, että vanhempi polvi valmistaa ja kouluttaa nuorempaa polvea mahdollisimman hyvin yrityksen toimintaan. Ei siis pelkästään tulevaisuuden omistajuuden, vaan myös käytännön taitojen ja kokemuksen siirtäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Toiseksi, on hyvä ottaa huomioon myös perheen sisäiset suhteet ja mahdolliset kiistat. Sukupolvenvaihdos on kriittinen kohta yrityksen elämässä ja siksi olisi tärkeää, että asiat ovat selvillä ja kaikki ovat samoilla linjoilla. Kukaan ei halua että perheenjäsenet vetävät herneitä nenään toistensa vastuista ja oikeuksista.

Ja viimeisenä, mutta ei missään tapauksessa vähäisimpänä, on tärkeää löytää oikea jatkaja yritykselle. Ei siis välttämättä se suvun velho, joka kaiken aikaa oli kiinnostunut enemmän jääkiekosta kuin yrityksestä. Vaan sellainen tarmokas ja pätevä ihminen, joka todella haluaa jatkaa yritystoimintaa ja ottaa siitä vastuun.

Näillä vinkeillä ja ripauksella huumoria toivottavasti tämä artikkeli auttaa teitä suomalaisia perheyritysten omistajia valmistautumaan talouden sukupolvenvaihdokseen ja sen vaikutuksiin. Ja jos yhtään lohduttaa, niin onhan sukupolvenvaihdos oikeastaan vähän kuin korvapuustilla: ensin se on vaikea pala nieleskellä, mutta loppujen lopuksi se onkin todella maukas ja jättää hyvän maun suuhun. Tai no, maailmanlaajuisesti ajatellen sukupolvenvaihdos on varmaan vain yksi pikkuruinen klimppiyritys kaikilla niillä suklaanmuruilla höystettynä, mutta ymmärrätte varmasti pointin.

Tsemppiä ja onnea kaikille suomalaisille perheyrityksille ja niiden omistajille, tulevaisuus on kirkas ja pullat toivottavasti tuoreita!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö