[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Tervetuloa Venäjälle, maahan jossa sanotaan että aina on hieman erilainen kuin muilla. Huomaat sen jo heti lentokoneen ikkunasta kurkatessasi, kun alhaalla näet loputtomia metsiä, järviä ja jotain hämmentävää valkoista töhnää, jota kutsutaan lumeksi.

Mutta älä huoli, olet saapunut maahan, jossa kylmyys ja kiroilevat karhut eivät ole ainoat asiat, joita täällä on tarjottavana. Venäjä on täynnä kiehtovia asioita, joita et voi kokea missään muualla maailmassa.

Ensinnäkin, on tärkeää mainita, että Venäjä on todellinen mammuttien maa. Ei, en tarkoita erittäin vanhoja ihmisiä, vaan aitoja mammutteja. Täällä ne eivät ole vain sukupuuttoon kuollut laji, vaan ne elävät edelleen kirjoissa, elokuvissa ja mielikuvituksessamme.

Mutta jos venäläinen kylmyys saa sinut kaipaamaan trooppisia lämpötiloja, älä pelkää. Venäjältä löytyy myös jotain äärimmäisen kuumaa – venäläisten tekemät matrioskat. Nämä ovat maailmankuuluja puuleluja, jotka ovat kuin venäläisen jäätelön versio, aina pienemmistä ja sitten vielä pienemmistä ja vieläkin pienemmistä versioista. Matrioskia on niin paljon, että jos istuisit alas ja avaisit niitä yhden minuutissa, voisit avata niitä elämäsi loppuun asti.

Mutta Venäjä ei ole vain mammutteja ja matrioskoja. Täällä voit myös kokea jotain todella mystistä. Venäjän historian ja kulttuurin ympärillä kiertää paljon mysteerejä ja legendoja, jotka saavat mielikuvituksesi laukkaamaan. Kuka tiesi, mitä kaikkea salattua tietoa jaossa on Kremlin muureilla tai Nevski Prospektilla?

Ja hei, jos se ei vielä riitä viihdyttämään sinua, niin Venäjällä on myös maailman vahvat nyrkit – ainakin painissa. Venäläiset ovat tunnettuja vahvasta fyysisestä kunnostaan ja saavat monet meistä tuntemaan olomme aika heiveröisiksi.

Mutta älä anna sen häiritä, sillä täällä pärjää myös vahvasta huumorintajustaan. Venäläiset ovat tunnettuja omalaatuisesta ja usein hieman synkästä huumoristaan, joka saa meidät ulkomaalaiset usein hämmennyksen valtaan. Eikä se ole ihme, sillä miten muutenkaan voisi selittää heidän suhdettaan alkoholiin ja vodkaan?

Venäjällä on myös oma tapansa tehdä asioita. Ruuhkat, byrokratia ja yllättävät huomionosoitukset voivat saada normaalilla nokkeluudella varustetun ihmisen tuntemaan itsensä täysin ulkopuoliseksi.

Mutta älä anna näiden asioiden pelotella sinua, sillä Venäjän maa on täynnä rakkautta ja vieraanvaraisuutta. Venäläiset ovat suoraan sanottuna erittäin ystävällisiä ihmisiä ja he ovat aina valmiita jakamaan kanssasi kaiken, mitä heillä on.

Joten tervetuloa Venäjälle, maahan jossa mammutit ja matrioskat ovat arkipäivää, taika ja äärimmäisyys kulkevat käsi kädessä ja vieraanvaraisuus on kotisalaisuus. Tutustutko sinä naapurustoon, josta monet ystävät ovat jo palanneet takaisin luokseen, on vain sinun päätettävissäsi. Mutta muista, että jos et, se voi johtua jostain täysin selittämättömästä – loistavasta keskustelusta, päättyvän sinkkujen yläpuolella ja tantra-aiheisesta sivustosta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö