Lukuaika: < 1 minuutti
Suomi on kesällä täynnä monenlaisia tapahtumia ja festivaaleja, joissa musiikki, taide ja kulttuuri kohtaavat. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia kesän suosituimpia tapahtumia eri puolilla Suomea.

Ruisrock on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista festivaaleista, joka järjestetään vuosittain Turun Ruissalon saaressa. Tämän vuoden Ruisrockia juhlitaan 7.-9. heinäkuuta ja luvassa on jälleen kerran huippuluokan esiintyjiä kotimaasta ja ulkomailta. Festivaalin pääesiintyjät ovat muun muassa pop-tähti Lana Del Rey, rap-artisti Post Malone ja rock-bändi Bring Me The Horizon.

Pohjois-Suomessa sijaitseva Ilosaarirock on toinen Suomen suurimmista festivaaleista. Tätä vuonna 51. kertaa järjestettävää tapahtumaa juhlitaan Joensuun Laulurinteellä 13.-15. heinäkuuta. Ilosaarirock on tunnettu monipuolisesta musiikkitarjonnastaan, jossa kuullaan niin koti- kuin ulkomaisia tähtiä eri genreistä. Tänä vuonna mukana ovat muun muassa The Offspring, Giggs ja Moonsorrow.

Helsingin keskustassa järjestettävä Flow Festival on yksi kesän kohokohdista niin Suomen kuin ulkomaankin musiikkikentällä. Festivaalilla nähdään ja kuullaan indie- ja elektronisen musiikin kärkinimiä sekä taiteellisia esityksiä. Tänä vuonna Flow juhlitaan 9.-11. elokuuta ja esiintyjinä nähdään muun muassa Cardi B, Tame Impala ja Robyn.

Kesän festivaalikalenteriin kuuluu myös maailman musiikin festivaali WOMAD (World of Music, Arts and Dance), joka järjestetään Tampereen Rajaportin alueella 26.-28. heinäkuuta. Festivaalin tavoitteena on tuoda yhteen eri maiden ja kulttuurien musiikkia ja tanssia. Tänä vuonna lavalle nousevat muun muassa rap-duo OutKastin toinen puolisko Big Boi, kriitikoiden suosikki Sevdaliza ja menestysyhtye Ondatrópica.

Kesän festivaaleilla ei ole pelkästään musiikillinen painotus, vaan Suomessa järjestetään myös lukuisia muita tapahtumia ja festivaaleja eri teemoilla. Esimerkiksi Savonlinnassa järjestettävä Savonlinnan Oopperajuhlat tarjoaa korkeatasoista oopperaa ja klassista musiikkia kauniissa ympäristössä. Varkauden Kalakukkofestivaalit puolestaan keskittyvät perinteiseen ruokaan ja sen valmistukseen.

Kesän festivaalit ja tapahtumat ovatkin täydellisiä paikkoja kokoontua ystävien tai perheen kanssa nauttimaan kesästä ja hyvästä musiikista. Ne tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja löytää uusia suosikkiartisteja. Suosittelemme siis lämpimästi lähtemään festarihumuun ja nauttimaan Suomen upeasta kesästä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö