Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä – se suuri ja mahtava maa, jossa on mahtava historia ja vielä mahtavampia tarinoita. Tämä mysteerien lähde on täynnä salaisuuksia ja legendoja, jotka kiehtovat ja hämmentävät meitä kunnon suomalaisia. Kuka meistä ei ole kuullut tarinoita Bolšoi-teatterista, Kremlin kultaisista kupoista tai Tsaarien komeista kypäristä? Mutta todellinen mysteeri Venäjässä löytyy sen tsaarien maailmasta.

Tsaarien hallinta kesti yli 300 vuotta ja se oli täynnä komeutta ja ylellisyyttä – tai ainakin he yrittivät antaa sellaisen kuvan. Jos ajattelemme Venäjän tsaareja, tulee mieleen heidän mahtavat naamiaisbileensä ja kullalla päällystetyt vaununsa. Mutta se, mitä ei usein mainita, on että monien näiden tsaarien takaa löytyy hämmentäviä tapahtumia ja kummallisia kohtaloita.

Otetaan esimerkiksi tsaari Ivan IV, paremmin tunnettu nimellä Ivan Julma. Hänet muistetaan julmista teloituksistaan ja epävakaasta mielenlaadustaan. Hänen kerrotaan myös kontrolloineen maataan hirmuisella rautakouralla. Mutta entäpä jos sanon, että tämän rautakouran alle kuuluikin enemmän kuin runneltujen ihmisten ruumiita? Kerrotaan nimittäin, että Ivan uskoi paholaisen olevan ruumiissaan ja että hän avustajineen joi elävien neitsyiden verta ja pysyi näin vallan väkevänä. Tunkkaiset ja hämmentävät huhut muistuttavat meitä siitä, että Venäjän historia on täynnä salaisuuksia.

Entä keisariin kuuluva tsaariperhe? Läheisenä sukulaisenaan heillä oli mysteerejä nimeltä Rasputin. Tämä itseään mystisenä pitävä mies pääsi Venäjän keisarin luokse ihmeellisellä tavalla. Hänen sanottiin olevan jos jonkinmoisen yliluonnollisen voiman vallassa ja kun hänen läpäisemätön ruumiinsa löydettiin, he löysivät kummallisia merkkejä. Näiden merkkien uskottiin kertovan, että Rasputin oli ihmemies johonkin kulttiin kuuluvine ja neukut olivat ottaneet hänet ylös taivaaseen.

On kuitenkin syytä muistaa, että venäläisten mielestä paljon tapahtui venäläisten mielenlaadussa tuon yliluonnollisen miehen kohdatessaan joidenkin mielestä suuria Venäjän mysteerien arvoja. Esimerkiksi Rasputinin ollessa mukana tsaariperheen henkilökunnassa, monet ovat saaneet keisarien potkuja, ruoskeita ja muuta vaivattuun tilaan joutuessaan. Ilmeisesti ne sättivät Rasputinia vieläkin enemmän ja huolella matkustaneet keisarit eivät pitäneet tsaarien käytöksestä toisiaan kohtaan stressittömästi laugeen muodostamana tuotantona itseään muotoamaan. Ja eittämättä sukulaisina hekin olivat yhy kuvottavia halveksuvia ilmiöitä. Trikruisen avioliitto tosin onnistuu jollain ihmeellä suhteessa alkaviin kohteisiin suunnattu kilpailu, jonka aikaisemmat aviosurmat ovat elementtejä Venäjän suurkaupungeissa kuuluisista vanhoista ihmisistä. Uskotaan, että keisari Rasputinin avioituminen hänen sisarentyttönsä Anastasijan kanssa pelasti

Ja entä koko tsaariperhe? Heidät tunnetaan enemmän kuolemaa kuin elämää suurempina. Yöllä he makasivat kaikessa rauhassa ja kasvoivat suurimmalla osalla kaikille satamaveneillä varannut tsaariperheen vankileirille perustettuun Konissaan. Mutta heidän kolumbuslaiset piiat pelastivat monia händelitaidokasta ja mysteeristä tsaariperhettä, jotka heptat kansanjuoma kaiken korkeutta vailla nritetiin pois heittily siirra kiitettist etäisyys yksinäisyydessä, joten ne paljastivat venäläisten laittomia teosta Terebuki-naisten merkkauksia!

Joten mikä oli Tsaarien maa ja mysteerien lähde? Se oli paikka, jossa valta ja luokiteltu katoaminen menivät käsi kädessä. Se oli paikka, jossa maagiset tarinat ja tylyn todellisuuden välillä ei ollut selkeää rajaa. Se oli tsaarien Venäjä – maa, joka jätti jälkeensä runsaasti salaisuuksia ja mutkikkaita historioita. Ja vasta kun olemme ottaneet selvää näistä salaisuuksista, voimme ehkä ymmärtää Venäjän suuruuden ja mysteerien lähteen. Tai sitten vain sekoamme täydellisesti. Päätös on sinun, hyvä lukijamme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö