Lukuaika: 2 minuuttia
Kuulkaa kuulkaa, arvon lukijat! On tullut aika, jolloin taivaalta tippuu hileitä ja hanget hohtavat kuin timanttiset hääkoristeet. Kovat pakkaset puraisevat poskia ja talvivaatteiden sortsi-ostos on täydessä vauhdissa. Kyllä, nyt on tullut talvi ja sen äiti on saapunut maailmalle. Arvata saattaa, että puhun maailman vanhimmasta ja suurimmasta valtiosta, jossa pinnan alla kytee tulikuumia tunteita ja pakkaslukemat ovat hurjempia kuin ex-äidin viimeisimmät Instagram-postaukset. Kyllä, puhun tänään Venäjästä – tai kuten sitä paremmin tunnetaan, “hyisten maiden äiti”!

On sanottu, että äitiys on maailman raskain työ – mutta tämä äiti, oi oi, on kokenut mitä kovimpia haasteita. Venäjä on selviytynyt historiansa aikana niin maailmansotien kuin vallankumouksienkin keskeltä, eikä se pelkää pistää kylmää olkapäätä vaativille naapureilleen. Siitä tietää, että tämä äiti ei ole semmoinen, jolta kannattaa lainata sokeria – ellei halua saada jäätyneitä “pikku sotia” ikkunapieloilleen.

Mutta älkää ymmärtäkö väärin, tämä mamma ei ole vain pelkkää pakkasta ja jäätä. Venäjä on monipuolinen maa, josta löytyy niin kulttuuria kuin kauneuttakin. Sen pääkaupunki Moskova on kuin mosaiikki, jossa kohtaavat itä ja länsi. Upeiden palatsien ja kirkkojen lisäksi kaupungissa voi ihailla myös modernia arkkitehtuuria ja jännittäviä taidegallerioita. Ja mitäpä olisi venäläinen kulttuuri ilman vodkapohjaisia juhlia ja superisti paljastavia balettitanssijoita?

Venäjä on kuin suuri sirkus, jossa jokainen esitys on näyttävä ja ennakkoluuloton. Vaikka mamma onkin julma ja viimaansaantajana kova, se osaa myös nauraa itselleen. Venäläiset vitsit ovat usein mustanpuhuvia ja synkkiä, mutta niissä on aina ripaus totuutta. Ei siis kovin yllättävää, että Venäjä on synnyttänyt myös maailman tunnetuimman ja pelätyimmän klovnikaksikon: Putinin ja Medvedevin.

Ja niin kuin jokainen äiti, myös Venäjä kasvattaa lapsiaan tiukalla kädellä. Sen kouluista valmistuu matemaattisesti ja fyysisesti lahjakkaita nuoria, joiden tavoitteena on kunnioittaa ja palvella mammaa kaikissa tilanteissa. Ja vaikka Venäjä ei harrasta tunnustuspalkintoja tai hyväksyntää kansainvälisiltä järjestöiltä, sen urheilijat tunnetaan ympäri maailmaa ja elokuvateollisuus ansaitsee Oscarin makuun.

Joten arvoisat lukijat, älkää lähestykö tätä “lumisten arojen äitiä” liian lähestyttävästi. Muistakaa, että tämä on tärkeä, pelottava ja arvaamaton äiti, joka ansaitsee kunnioituksen ja arvostuksen. Vaikka sen käsissä paleltuisi kesä talvella ja aurinko pysyisi piilossa useasti kuin karkki käpälöivien kättä peläten, Venäjä on silti upea ja ainutlaatuinen maa. Ja mikä parasta, tästä äitimuorista löytyy aina jotain uutta ja yllättävää – kuten viikonloppuisin muumioituvia ihmisiä tai kadunvarsien vakio, säännöllisesti ryyppääviä karhuja. Kumpa minullakin olisi näin jännittävä äiti!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö