Lukuaika: < 1 minuutti
Kun suomalainen kevätaurinko alkaa lämmittää ja lumi sulaa, näkymä Suomenlahden yli muuttuu jälleen tutuksi. Venäjän rannikolta saapuvat turistit täyttävät Helsingin ja muut suurkaupungit, etsien uusia ja jännittäviä kokemuksia. Mutta mitä he eivät vielä tiedäkään? Ai ettäkö vinkkejä tuleville Venäjältä saapuville? No, ota kuppi teetä käteen ja lue nämä!

Ensimmäinen asia joka tulevat turistit oppivat Suomessa on, että suomalaiset ovat todella yötä myöden syömään keksitty kansa. Kuvittele, että seisot Helsingin vilkkaalla kadulla klo 23. Olet juuri nauttinut herkullisen päivällisen ja haluat jotain pientä iltapalaa. Mutta mitä ihmettä, kaikki kahvilat ja ravintolat ovat suljettuja! Ei hätää, vaikka kaupungin yöelämä alkaakin jo yöpuulle, Suomessa on hyvin erikoinen tapaista olemassa: kebab-kioskien paratiisi! Näitä pikkuriikkisiä kioskeja löytyy jokaisen kulman takaa ja ne pitävät ovensa auki aina aamun tunneille asti. Päiväsi pelastettu!

Toinen yllätys tuleville turisteille on se, kuinka suomalaiset rakastavat juhlimista ja juhlapäiviä. Jokainen suomalainen voi kertoa sinulle täydellisen juhlapäivän reseptin: kattava ateria, maistuva alkoholi, hyvä seura ja saunominen. Kyllä, olet oikein kuullut, saunominen on tärkeä osa suomalaista juhlaperinnettä. Saunassa istutaan keskustellen ja hikoillen, ja välillä viilennytään vilvoittelemalla ulkosalla viileässä ilmassa. Tämä tapa on suomalaisille niin rakas, että saunassa voi tavata vaikka naapurin koiran raapiessa ovea saunakiukaan ääressä.

Ja vaikka suomalaiset saattavat vaikuttaa aluksi sekavilta kielimuuriin törmätessä, kannattaa pitää mielessä että suomalaiset sanovat asioita aina niin kuin ne ovat. Joten jos kaivat kaikki ne ortodoksiseen uskontoon liittyvät vitsit, olet täällä oikeassa paikassa! Suomessa sanotaan totuus pöydälle ja siihen täytyy vain tottua.

Nyt kun olet varustautunut arvokkailla tiedoilla suomalaisten erikoisista tavoista, voit suunnata kohti Suomen kesämaisemia aivan uudella tietämyksellä ja innolla. Muista vain varautua oikeisiin vaatteisiin, kahvi kuuluu jokaiseen päivään ja totuuden sanominen auttaa sinua sopeutumaan uuteen ympäristöön. Ja muista, lumi ei aina ole Suomen maa – se on vain kylmän peite, joka kätkee alleen kauniin ja ainutlaatuisen kulttuurin, johon sinunkin tulisi tutustua! Tervetuloa Suomeen!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö