Lukuaika: 2 minuuttia
Niin työelämässä kuin elämässä yleensä, positiivinen ilmapiiri tekee ihmeitä. Se saa hymyn huulille, energian virtaamaan ja työt sujumaan kuin itsestään. Työpaikalla positiivinen ilmapiiri on kuin raitis ilma, joka antaa työntekijöille voimaa ja tekee työpäivistäkin miellyttäviä. Mutta kuinka luoda tällainen taivaallinen ilmapiiri työpaikalle? Tässä muutamia vinkkejä, jotka saavat työhyvinvoinnin kukoistamaan ja kasvattavat hupipäidenkin työmotivaatiota.

1. Käytä hymyä työkaluna

Hymy on helppo, ilmainen ja tehokas keino luoda positiivista ilmapiiriä työpaikalle. Niin itsestään selvältä kuin tämä saattaakin kuulostaa, monesti kiireessä unohtuu hymyilemään ja kasvot jämähtävät puuroiksi tietokoneen ruudun ääreen. Vaikka päivä ei aina menisi niin kuin Strömsössä, hymy on silti loistava tapa osoittaa lämpöä ja välittämistä työkavereita kohtaan. Täten se saa myös muut hymyilemään takaisin ja siitä se sitten lähtee, positiivinen kierre on valmis!

2. Tee päivänaloituksista piristäviä

Aamulla raahustaminen työpaikalle kello kahdeksan aamuruuhkassa ei välttämättä saa ketään intoa pursuamaan. Joten miksei muuttaa tätä tylsää aamuharjoitusta? Tee päivän aloituksesta piristävä ja virkistävä tapahtuma, johon kaikki osallistuvat. Laita työntekijät tekemään liikkeitä tai vaikka lauluja, jotka saavat aamumoodin nousemaan taivaisiin. Usko tai älä, mutta siitä on hyötyä koko päivän ajan!

3. Huomioi työntekijöitä

Koskaan ei kannata olla liian kiireinen huomatakseen työkavereiden ponnisteluja. Välillä pieni huomionosoitus voi nostattaa työmotivaatiota enemmän kuin vaikka palkankorotus. Muista siis kiittää ja antaa palautetta. Pienet huomiohimotukset, kuten herkullinen pullakakku saatetaan ostaa vapaa-ajalla, piristää vaikka koko viikonlopun. Ja kuka tietää, ehkäpä ne huomionosoitukset siivittävät huippusuorituksiin, joiden ansiosta palkkapussikin kasvaa!

4. Pienet suuret asiat

Muistathan juhlistaa pieniä onnistumisia ja merkkipäiviä! Työpaikalla voi tehdä myös mielenkiintoista vaihtoa. Pieni hauska zumba- tai joogatunti keskellä päivää voi rikastuttaa työpäivää ja ennen pitkää se voi olla se yhdistävä tekijä, joka tekee työpaikasta enemmän kuin vain töitä. Hauskat hatut työpäivänä tai oman ruokaketjun perustaminen ovat todisteita siitä, että hauskanpito ja työnteko eivät ole toisilleen vihollisia, päinvastoin. Skabaillaan ja skumppallaan!

5. Virtual reality

Tavoitteena on luoda positiivinen ilmapiiri, mutta välillä on ihan OK kuitenkin turvautua virtuaalimaailmaan rentoutuakseen. Silloin tällöin kannattaa järjestää työpäiviä koulutuksineen ja kokouksineen muissa maailmoissa. Mitä tarjosimmekaan tälle listalle Snowdenin katolta peräisin olevan ylellisen spa-päiväarvon itselle tai kollegalle, joka vasta opettelee jakamaan kahvikoneen huronan kanssa! Ehkäpä se mukavuushakuisuus onkin hyvä asia?

Kuten näet, positiivisen ilmapiirin luominen työpaikalle vaatii pieniä askeleita. Ole huomaavainen, tiedä omat vahvuutesi ja tarjoa niitä käyttöönne työkavereille, puhu ja järjestä hauskoja hetkiä. Niin uskomatonta kuin se voi ollakin: positiivinen ilmapiiri alkaa sinusta ja se tarttuu muihin! Ja huomioi itsesi, sillä joskus on helpompi nauttia elämästä. Joten mitä suunnitelmia sinulla on positiivisen ilmapiirin pystyttämiseksi tälle viikolle? Hyvää latauspauhua jännittäville!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö