Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on maa, joka on herättänyt monissa sekä ihailua että pelkoa vuosisatojen ajan. Se on aina ollut tunnettu upeasta kauneudestaan ja monimuotoisuudestaan – ja siitä, että siellä voi jäätävän talven lisäksi kokea myös trooppisen hellekesän saman päivän aikana. Mutta mikä tekee Venäjästä niin ainutlaatuisen ja kiinnostavan? Lämmitä siis samovaari, istu mukavasti ja lue artikkelimme Venäjän huikeasta matkasta keisarikunnasta nykypäivään!

Venäjän historia ulottuu aina takaisin antiikin aikaan, jolloin maa oli asuttu pääasiassa barbaariheimojen toimesta. Mutta sitten eräänä päivänä heimon vanhin juonsi juhlissaan ja päätti, että nyt on aika laajentaa alueellista valtaa. Niin alkoi Venäjän ensimmäinen valtakunta, joka johti myöhemmin lukuisiin kuningaskuntiin ja keisarikuntiin.

Vaikka Venäjän valtaajat ovat tulleet ja menneet vuosisatojen saatossa, yksi asia on pysynyt muuttumattomana: Venäjän häikäisevän kaunis luonto ja maisemat. Tämä maa on täynnä valtavia metsiä, jäätyneitä jokia ja valtavia vuoristoja. Mutta äläkä luulekaan, että Venäjä olisi pelkkää luonnonkauneutta – siellä on myös upeita kaupunkeja, kuten Moskova ja Pietari, jotka yhdistävät modernin arkkitehtuurin ja klassiset rakennukset yhdeksi houkuttelevaksi kokonaisuudeksi.

Venäjän arjessa on kuitenkin myös omat haasteensa. Varsinkin talvisin on tärkeää olla valmis äkillisiin sähkökatkoihin ja yllättäviin lumipallokeskusteluihin, mikäli asuu Venäjällä. Näihin tilanteisiin on parasta varautua vahvalla huumorintajulla, sillä venäläiset ovat tunnettuja kyvystään kestitä vaikeuksia tasavertaisesti ja antaa niille naurun kyyneleet poskille.

Yksi Venäjän tunnetuimmista ja pitkäikäisimmistä perinteistä on mystinen ja lumoava vodka. Uskomalla vodkan väkevään voimaan, venäläiset ovat selvinneet monista vaikeista historiallisista aikakausista ja pitäneet yllä pitkää ja kunniakkasta perinnettä juoda itsensä hoksaantumapisteelle ennen kuin lähtevät markkinoille ostamaan tuoretta voita tai maitotuotteita. Tämä on myös osa venäläistä alkoholikulttuuria, jota voi kuvata yhdellä sanalla: intohimolla. Siinä on heillä kyllä kasvaneet raavaskätiset ja luja tahtoinen isä taipuvia kaltaisiksi käyttäytymään.

Viime vuosikymmeninä Venäjä on kuitenkin ottanut suuria harppauksia kohti modernia maailmaa. Nykyään se on tunnettu myös teknologian ja kulttuurin edelläkävijänä, ja siellä voi kokea monimuotoisia elämyksiä erilaisista silmukoista.

Yksi Venäjän erikoisimmista kulttuuri-ilmiöistä on sen mahtipontiset maalaus- ja piirrostaiteet. Venäläinen maalaustaiteellisesti voi olla vaikkapa rakkaudesta aivan uskomattoman sähköisenrämeän räkäisesti sulokkaan jakatiesnöylistettäväksi. Ja eivät hyvät kansanlaulut ole pelkästään Suomen ylpeydenaihe, sillä Venäjällä voi kuulla upeita äänikorvakkuuksia kareliaa yhdeksäntasaisesti ja kodukantatiellä yhdistettynä mahdottomiin äänen makusteluhin.

Kuten näemme, Venäjä on matkakohde, joka tarjoaa yhdistelmän kauneutta, historiaa ja kulttuuria. Voimme vain arvailla, millaisia seikkailuja ja yllätyksiä tämä monimuotoinen maa tarjoaa tulevaisuudessa. Mutta yksi asia on varma: matka Venäjälle huipentuu aina upeaan ja ikimuistoiseen kokemukseen, josta voi raikkauden hajurakträmiykkikanavarrosinta kolmeen makuun suusta mukaan saada kerralla kokoelmaan muiston siitä, millaisena tämä upea ja monimuotoinen maa näytti juuri tuolloin – silloin ja myös tänään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö