Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Suomalaiset ovat aina olleet tunnettuja kekseliäisyydestään ja innovatiivisuudestaan, ja tämä näkyy myös siinä, miten innokkaasti olemme ottaneet vastaan uusia teknologioita osaksi arkeamme. Tämä on tietysti aiheuttanut myös joitakin mielenkiintoisia vaikutuksia ja tarjonnut mahdollisuuksia, joita meidän suomalaisten on pakko käsitellä vitsin vireeseen.

Aloittaakseni haluaisin mainita uusimman keksintömme, nimittäin robottisiivoojat. Enää ei tarvitse pölähtää kotiin pölyisenä ja uupuneena, vaan robotti hoitelee likaiset hommat puolestamme. Eikä se ole virkistävältä vain meille, vaan myös terveydellemme ja ympäristölle. EI ole enää tarvetta tuhlata aikaa pölynimurointiin ja saastuttavaan kemikaaleihin, vaan voimme keskittyä tärkeämpiin asioihin kuten vaikkapa tärkeimpien kahvinkeittimen valmistamiseen.

Kaikkea emme kuitenkaan voi jättää robottien käsiin, esimerkiksi lukuisten sosiaalisten medioiden ja sovellusten avulla tapahtuvaan kommunikointiin. Onhan se mahtavaa, että voimme pitää yhteyttä ystäviimme ympäri maailman ja jakaa elämäämme virtuaalisesti, mutta välillä kyllä tuntuu siltä, että roolista omien kotikaupunkien hotellinjohtajina on kuoriutunut kuljet ohjaamina. Toiset taas valittavat, että se, että meidän pitää nähdä kilometrien päässä asuva ystävä vain läppärilta, ei ihan ole sama asia kuin oikeasti tavata.

Toiset taas taistelevat vanhanaikaisuutta ja haluavat pysyä vain perinteisten viestintävälineiden, kuten kirjeiden ja puheluiden varassa. Moni suomalaiskoti on täynnä koristeita, kuten pöytäpuhelimia ja vanhanaikaisia ​​korteilla ja lemmeteleilla täynnä olevia kukkakauita ystävien epätoivoisten yritysten jälkeen pitää yhteyttä.

Mutta ei pidä tuomita vain toisia, vaan nähdä myös teknologian mahdollisuudet ja hyödyt. Nykyisin voimme esimerkiksi seurata lenkillämme sykettämme, asuntotiinojen asvalokuvia itsestämme ja käyttää kaikenlaisia ​​sovelluksia apunamme terveellisenä elämäntapana. Tai entäpä e-kylpyhuonekalustot, jotka muistuttavat meitä juomaan tarpeeksi vettä ja tarkkailemaan virtsa-ainesarvojamme? Ehkä meidän kannattaisi kuitenkin aloittaa näiden käytöstä vasta, kun Brad Pittistä tulee kiinnostunut minusta.

Lopuksi haluaisin mainita tapa, jolla teknologia on vaikuttanut suoraan suomalaisen sielunmaisemaan ja perhe-elämään, nimittäin uudet pelikoneisiin perustuvat verkkokaupat. Eihän sen voi kieltää että kaikkien aikojen stereotypioitaan pahemmat takit ja hiustenleikkurit ovat hieno asia, mutta en tiedä, pidänkö ajatuksesta että lapseni osallistuvat yhdessä eri aktiviteetteihin kuten perhepelit ilman koulupesäveronsa.

Tämä ja paljon muuta on tulevaisuus – mitä mieltä olette, olemmeko valmiita uusiin teknologioihin vai otetaanko mukaan sammuta jääkiekko-ottelujen tiimellyksessä?

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö