Lukuaika: 2 minuuttia
Kuulkaas kuulkaa, hyvät lukijat! Tänään me sukellamme Venäjän maisemiin ja kulttuuriin, ja tiedossa on takuuvarmaa seikkailua ja hervotonta viihdettä. Käykäämme siis kimppuun kuin Vladimir Putin karhuämpärinsä kanssa!

Venäjä on valtava maa, joka ulottuu Välimeren alueelta ihan arktisille alueille asti. Voisi luulla, että maassa on yksi ja sama ilmasto kaikkialla, mutta ei mulle kerrota! Välimeren rannalta voi löytää trooppisia palmuja ja hiekkarantoja, kun taas pohjoisessa Jäämeren jääkarhut nakuttelevat omiaan.

Tässä maassa onkin sanonta, että Venäjällä voi kokea kaikki neljä vuodenaikaa yhden päivän aikana. Uskokaa tai älkää, mutta tämä pitää paikkansa! On siis todella tärkeää varustautua kunnon talvivaatteilla ja aurinkorasvalla, jos lähtee Venäjälle lomamatkalle.

Mutta ei Välimeren ja talven ero ole ainoa mielenkiintoinen juttu Venäjän maisemissa. Maa on täynnä upeita luonnonnähtävyyksiä, kuten Uralin vuoristo ja Syberian aavikot. Meillä Suomessa saamme vain ihailla tasaisia peltoja ja metsiä, mutta Venäjällä maisema vaihtelee kuin vuoristoradassa.

Ja mitä olisikaan Venäjä ilman sen monimuotoista kulttuuria? Olet varmasti kuullut Vodkan ryyppäämisestä ja Matroshkanukkejen putoilusta, mutta Venäjällä on paljon muutakin tarjottavaa. Siellä on esimerkiksi perinteisiä kylpylöitä, jotka tunnetaan nimellä banya. Eipä taida suomalaisten saunareissut enää maistua samalta tämän jälkeen!

Venäläisestä kulttuurista ei myöskään voi puhua mainitsematta karvaista ystäviämme eli karhuja. Venäjä onkin tunnettu erityisesti siitä, että siellä voi kohdata karhuja paitsi luonnossa, myös kahvikupin äärellä. Kyllä, luitte oikein – Venäjällä on kahviloita, joissa voi juoda kahvia karhun kanssa. Vihreätkin varmasti innostuisivat tällaisesta yhteistyöstä.

Mutta mikä parasta, Venäjä on myös maailmankuulu taiteestaan ja kirjallisuudestaan. Mitä vanhempaa kirjaa koulussa luettiinkaan kuin Anna Karenina tai Soturikissat? Venäjällä kulttuurin arvostus näkyy myös taidemuseoiden ja teattereiden suuressa määrässä. Siellä pääsee siis hienostelemaan siemaillen Teetäkin ja pöhähtäen Olgan ja Iljan operaattoripulloja.

Lopuksi voimme siis todeta, että Venäjä on erittäin monimuotoinen maa, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Tänne mahtuu niin trooppisia rantoja, lumisia maisemia, karhuja kahvilassa kuin taidetta ja kulttuuria. Pukekaa siis lämpimästi, olkaa varuillanne karhujen suhteen, nauttikaa kulttuurista ja älkää unohtako ottaa mukaan venäläisiä nuudeleita!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö