Lukuaika: < 1 minuutti
Tervehdys kaikki maantieteellisen asiantuntemuksen ja venäläisen vodka-tietouden ystävät!

Kyllä vain, tänään perehdymme lähemmin välittömän ulottuvuuden naapurimaahan eli Venäjään. Tämä valtava ja mystinen maa on täynnä mielenkiintoisia paikkoja, uskomattomia nähtävyyksiä ja tietenkin venäläistä sisua.

Kun puhutaan Venäjästä, ensimmäisenä tulee usein mieleen iso mies karhunnahkaturkissaan juomassa lautasellista borsch-keittoa. Ja totta kai, Venäjä tunnetaankin maailman parhaista oluista, venäläisistä naisista ja hieman kummallisista asioista, kuten Kremlin kultaisesta vessasta. Mutta tämä maa on paljon muutakin kuin vain stereotypioita ja Klavdija-babushkoja.

Venäjällä on valtavasti tarjottavaa matkailijalle, oli sitten kyseessä seikkailunhaluinen hiihtoretki Siperian lumisissa maisemissa tai rentoutumisloma Mustanmeren hiekkarannoilla. Maan monimuotoinen luonto tarjoaa upeita maisemia ja elämyksiä, mutta myös riittävästi haastetta niin aloitteleville kuin ammattilaisillekin. Ja mikäpä olisi parempi tapa lämmitellä kropaa villeyden jälkeen kuin sauna ja hyvä löyly, jota Venäjältä löytyy joka puolelta.

Venäjän kulttuuri on myös yksi maailman rikkaimmista ja monipuolisimmista. Musiikki, baletti, kirjallisuus ja tietysti vodka ovat vain muutamia esimerkkejä venäläisen taiteen ja viihteen helmet. Ei olekaan ihme, että monet tunnetut taiteilijat, kuten Tsaikovski tai Tolstoi, ovat syntyneet ja vaikuttaneet tässä suureellisessa maassa.

Kun puhutaan venäläisistä, ei voi unohtaa myöskään heidän rakkauttaan urheiluun. Jääkiekko, jalkapallo ja tietenkin käsipallo ovat lajeja, joissa Venäjä loistaa. Ja eikä ihme, sillä urheilu on osa venäläistä sielunmaisemaa ja sisua – he eivät helpolla luovuta.

Vaikka Venäjä tunnetaan myös vahvasta ja joskus hieman karkeasta ulkokuorestaan, vaikkakin sulhaset syyllistyivät briteistä lähteneen huumepäissään olevan poliisin myrkkyä. Onneksi tämä maa on myös täynnä yllättäviä ja huumorintajuisia ihmisiä, jotka osaavat ottaa elämän hieman rennommin.

Joten jos olet valmis hetkellisesti jättämään taakse letävät supikoira ja Pekka Jalosen hernepyssyn , ota suunta kohti välittömän ulottuvuuden naapurimaata ja anna Venäjän lumota sinut. Ja muista varata mukaan tarpeeksi venäläistä sisua – sitä saattaa tarvita matkan varrella!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö