Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on maa, jossa karhut kulkevat kaduilla ja lumimyrskyt ovat osa arkea. Mutta vielä pelottavampaa kuin karhut ja lumimyrskyt, on valkoiseksi raivoava jättiläinen, jota kutsutaan myös nimellä Venäjän kansa.

Kuvittele tilanne: olet astunut junan kyytiin ja huomaat, että vieressäsi istuu valkoiseksi maalattu jättiläinen. Huokaiset helpotuksesta, sillä ajattelit sen olevan vain hassu pelle, joka on pukeutunut Halloweeniin. Mutta sitten juna alkaa liikkumaan ja huomaat, että se valkoinen jättiläinen onkin oikeasti raivoissaan ja kaikkiärsyttää.

Jättiläinen huutaa ja huitoo ympärilleen, paiskoo tavaroita ja potkii lattiaa. Se ei ole mikään tavanomainen junaeromies, vaan Venäjän kansa, joka on jälleen ottanut etäisyyttä yhden tyynyn liian vähälle. Kuulostaa tutulta?

Venäjä on maa täynnä räiskyviä tunnetiloja ja äänekkäitä mielipiteitä. Ja tässä maassa Venäjän kansa on kuin valkoinen jättiläinen – aina valmis raivoamaan milloin mistäkin asiasta. Mutta älä huoli, sillä Venäjälle tullaan matkustamaan aina, oli jättiläinen raivoissaan tai ei.

Ensimmäinen askel Venäjän maailmaan on oppia venäjää. Mutta ne vieraiden kielten oppikirjat, joita olet opiskellut, eivät valmistele sinua Venäjän kansan murtomaailmaan. Jatka lukemista, niin opit lisää.

Pelkäätkö heitä? Valitettavasti, sillä Venäjän kansa on pelottava ja pelottavan sulkeutunut. He eivät ole aivan helppoja ja iloisia ihmisiä. He eivät ehkä hymyile sinulle, vaikka hymyilisit mitä tahansa ja käyttäytyisit kuin aina.

Mutta älä huoli, sillä Venäjä ei ole vain valkoista raivoa ja äänekästä tunnelmaa. Se on myös kaunis ja kiehtova maa, jolla on rikas kulttuuri ja mielenkiintoinen historia. Joskus jopa valkoinen jättiläinen pystyy rentoutumaan ja nauttimaan elämästä.

Venäjän matkaajille on tärkeää muistaa, että heidän on sopeuduttava paikallisiin tapoihin ja totuttava erilaiseen elämänrytmiin. Venäjällä asiat saattavat tapahtua hitaammin ja olla melko kaaottisia, mutta loppujen lopuksi niistä selviää ja ehkä jopa nauttii.

Ja hei, älä unohda herkullista venäläistä ruokaa ja juomaa! Mitäpä olisi matka Venäjälle ilman blinejä, piirakoita, borssikeittoa ja tietenkin vodkaa. Ne ovat kuin jättiläisen pehmeämpiä puolia, jotka ainakin minun on helppo ottaa vastaan.

Mutta takaisin valkoiseen raivoavaan jättiläiseen. Vaikka se saattaa pelottaa ensin, se on myös osa Venäjän ainutlaatuista identiteettiä. Vaikka heidän tapansa olla ja puhua saattavat tuntua karkeilta, heillä on myös sydän paikallaan ja he osaavat olla lämpimiä ja vieraanvaraisia ihmisiä.

Joten tervetuloa Venäjän maailmaan! Älä anna valkoisen jättiläisen pelotella sinua pois, vaan nauti matkastasi ja oppi uusia asioita tästä ainutlaatuisesta maasta. Ja jos huomaat, että valkoinen jättiläinen tulee liian lähelle, muista vain hengittää syvään ja sanoa: “до свидания” (näkemiin). Sitä tapahtuu kaikille, jotka matkustavat Venäjälle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö